Koster lite, går langt

Det trenger ikke være dyrt å kjøpe ny elbil. Vi har plukket ut 14 under 330 000 kroner. Rekkevidde-vinnere er kinesiske MG.

BILLIGST AV ALLE: Nissan Leaf er den klart billigste elbilen du kan kjøpe akkurat nå. Det er noe av forklaringen på at den i sitt femte år fortsatt er en av de mest populære i Norge. Foto: Nissan
BILLIGST AV ALLE: Nissan Leaf er den klart billigste elbilen du kan kjøpe akkurat nå. Det er noe av forklaringen på at den i sitt femte år fortsatt er en av de mest populære i Norge. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bestselgerlista domineres av dyre elbiler fra Audi, Tesla og BMW. Tilbudet av rimelige elbiler er imidlertid større enn noen gang. Det er fortsatt mulig å kjøpe en ny elbil til under 300 000 kroner. Aller billigst er Nissan Leaf, viser vår oversikt over de 15 billigste elbilene i Norge.

I Leaf får du en splitter ny bil med fem års garanti for 229 900 kroner. Da har den riktignok det minste batteriet og en rekkevidde på bare 270 kilometer. Selv om du velger Leaf med stort batteri og rekkevidde 385 kilometer, koster den under 300 000 kroner.

Kinesiske vinnere

Den nest billigste elbilen er Mazda MX-30, som til tross for en rekkevidde på bare 200 kilometer er blitt svært populær i Norge.

For mange er rekkevidde et nøkkelord når de skal kjøpe ny elbil. Mest rekkevidde for pengene, er det de kinesiske bilene MG og Byd som gir deg.

MG har to biler blant de 15 billigste, med den nye, kompakte SUV-en MG4 som den mest spennende. Den koster fra 318 000 kroner og gir deg en rekkevidde på 435 kilometer, ifølge WLTP-testen. Når det gjelder å gi mest rekkevidde for pengene, blir den bare slått av «gamle» MG ZS EV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.