Kraftig nedgang i antall bilbranner i Norge

Foreløpig 36,5 prosent færre branner.

ELBIL FARLIGST: Elbilene er de vanskeligste å slukke ifølge Magne Hopland ved Rogaland brann og redning. Foto: ELISABETH DALSEG
ELBIL FARLIGST: Elbilene er de vanskeligste å slukke ifølge Magne Hopland ved Rogaland brann og redning. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hittil i år har det kun vært 177 utrykninger fra brannvesenet som følge av brann i personbiler. Til sammenligning har det vært et gjennomsnitt på rundt 727 branner i året, de siste fem årene.

Seksjonsleder i Rogaland brann og redning, Magne Hopland, forteller at det med nye biler også kommer nye utfordringer. Spesielt elbilene er vanskelige å slukke med tanke på batteri, mye plast og høy varme, understreker han.

- Vi har god dialog med produsenter, og har egne oppskrifter for nesten hver enkelt modell når det kommer til slukketeknikk.

LES OGSÅ: Veisaltet kan være brannbombe

Få brannslukningsapparater

Hopland forteller videre at det i hovedsak kun er yrkessjåfører som kjører med brannslukningsapparat i bilene. For andre bilister er det først og fremst viktig å tenke sikkerhet.

- Det viktigste er å komme seg ut og sørge for å stoppe eventuell trafikk som kan ta videre skade av brannen. Forsøk på å slukke en bilbrann, spesielt i en elbil, kan være farligere enn man tror med tanke på de giftige gassene.

LES OGSÅ: Tesla blir brannsikret

Avdelingsdirektør for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Anne Rygh Pedersen, forteller at de foreløpig ikke har noen forklaring på nedgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer