Coronaviruset

Kraftig nedgang i rushen

Én av tre biler borte i rush-trafikken i Oslo og Bergen.

KRAFTIG NEDGANG: Det var glissen trafikk inn og ut av de store byene i dag. Dette er webkameraet ved Heimdalskrysset i Trondheim. Det øverste bildet viser morgenen mandag 9. mars. Det nederste 16. mars. Foto: Statens vegvesen.
KRAFTIG NEDGANG: Det var glissen trafikk inn og ut av de store byene i dag. Dette er webkameraet ved Heimdalskrysset i Trondheim. Det øverste bildet viser morgenen mandag 9. mars. Det nederste 16. mars. Foto: Statens vegvesen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset setter sitt tydelige preg på trafikkbildet. I morgentimene mandag var det langt mindre trafikk inn mot de store byene enn det som er normalt. Faktisk kunne du kjøre køfritt inn og ut av storbyene, i det som normalt er verste rushtiden.

En av tre borte

Trafikktelleren på Ramstadsletta vest for Oslo sentrum, viste at det var nesten 34 prosent færre biler på veiene mellom klokka 6 og 10. Mens det forrige mandag passerte 23.398 biler i tidsrommet, var tallet 15.468 på samme tid mandag 16. mars.

Vi ser de samme tendensene i både Bergen og i Trondheim. På Danmarksplass i Bergen, var nedgangen hele 35,3 prosent og på Heimdalsmyra i Trondheim på 28,5 prosent.

Tallene er hentet fra Statens vegvesen.

Synkende drivstoffpriser

Coronaviruset og synkende oljepriser, har samtidig ført til rimeligere drivstoff mange steder. Allerede fredag i forrige uke, så vi bensinpriser på under 14 kroner.

- Prisen på drivstoff har falt som følge av lavere etterspørsel etter både råolje og raffinerte produkter som bensin og diesel. Nedgangen i etterspørsel kan i stor grad tilskrives følgene av coronaviruset, som påvirker reiseaktiviteten og det generelle aktivitetsnivået globalt, sa kommunikasjonsdirektør Kjetil Foyn i Circle K til Dinside fredag ettermiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer