Kraftig økning i bobilsalget

Nesten doblet siden 2008.

3500 KG: Det selges flest bobiler på under 3.500 kg, men det er de større bobilene som øker mest. Disse krever eget førerkort. Foto: Fred M. Skillebæk
3500 KG: Det selges flest bobiler på under 3.500 kg, men det er de større bobilene som øker mest. Disse krever eget førerkort. Foto: Fred M. Skillebæk Vis mer
Publisert

2.474 nye bobiler ble registrert i første halvår i år. Ved utgangen av juni kjørte det dermed 50.896 norskregistrerte bobiler rundt på veiene.

Nordmenn kjøpte nesten 900 flere bobiler i første halvår i år enn i tilsvarende periode i 2014.

Nesten doblet på ti år

– Ja, det er klart vi er overrasket over at økningen er såpass stor. Salget av campingvogner har gått opp og ned i den samme perioden som vi har registrert jevn og stabil økning i salget av bobiler. Kanskje det er så enkelt som at forhandlerne våre har økt oppmerksomhet mot bobiler, sier generalsekretær Geir Holm i Norges Caravanbransjeforbund i en pressemelding.

Tall Statistisk sentralbyrå publiserte i forrige uke viser samtidig at antallet bobiler i Norge ved starten av året var nesten doblet siden 2008.

Flere velger store biler

Ifølge Holm er det bobiler på under 3500 kilo som kan kjøres med vanlig førerkort som er de mest populære. Det er likevel de større bilene som har høyest økning i salget.

– De store bobilene har bedre plass, mer komfort og mer luksus. Mange bruker like mye penger på bobilen som andre gjør på hytta. Da ønsker de den beste komforten. Med de store bobilene får brukerne med seg elsykler, grill, campingmøbler og alt de ønsker med på ferieturen. Og de kan montere det de måtte ønske av utstyr – uten å være redd for å kjøre med overlast, sier Holm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer