Kraftig økning i Tesla-klager

Forbrukerrådet sitter med en rekke klagesaker.

PROBLEMER: Mange sliter med i det hele tatt å få kontakt med Teslas kundeservice, ifølge Forbrukerrådet. Foto: Fred Magne Skillebæk
PROBLEMER: Mange sliter med i det hele tatt å få kontakt med Teslas kundeservice, ifølge Forbrukerrådet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Forbrukerrådet mottar store mengder henvendelser om bilkjøp. Produsenten Tesla er blant aktørene som peker seg negativt ut, ifølge rådet.

– Vi forventer at Tesla ser på tjenestene sine overfor forbrukerne, sier Pia Cecilie Høst, leder for forbrukerdialog i Forbrukerrådet.

Høst legger til at Forbrukerrådet for øyeblikket har 39 klagesaker i forbindelse med nye Tesla-biler. Hun sier også at mange sliter med å komme i kontakt med firmaets kundeservice, og at flere har klagd på for sene leveranser.

I tillegg har Forbrukerrådet mottatt klager i forbindelse med biler med tekniske problemer.

– Voldsom økning

Høst opplyser at der Tesla i 2017 var den 24. vanligste motparten i saker der folk ber om råd, er bilprodusenten hittil i år oppe på en fjerdeplass bak Elkjøp, Power og Telenor.

– Det er en voldsom økning. Det ligger andre bilprodusenter i toppen av lista, men det er naturlig med tanke på det volumet disse omsetter. Når det gjelder Tesla ligger de litt høyere enn hva som er naturlig med tanke på omsetning, sier Høst til NTB.

NTB har forsøkt å få en kommentar fra Tesla Norge, hittil uten å få svar.

Spørsmål om bruktbiler

Henvendelsene om Tesla utgjør 118 av de 29.235 spørsmålene Forbrukerrådet hittil har mottatt i år. 4.219 av disse er gjelder bruktbilkjøp.

Kategorien utgjør 14 prosent av alle henvendelsene, samtidig som 10 prosent av tvistene Forbrukerrådet mekler i dreier seg om bruktbil. I mange av henvendelsene er motparten en annen privatperson eller en liten bilforhandler.

– Vi anbefaler at du ber om tilstandsrapport, eller sjekker bilen selv på et verksted, før du slår til. Bruk kontrakt. Du finner bilkontrakt og sjekkpunkter for bilkjøp på forbrukerrådet.no. Spør etter garantien hvis bilen er under fem år gammel, sier Høst.

IKT og møbler

IKT-produkter og møbler og innredning er andre kategorier Forbrukerrådet får mange spørsmål om. Disse to kategoriene utgjør henholdsvis 1.286 og 1.222 av henvendelsene fra forbrukerne.

– Du har fem års reklamasjonsrett, men skjer feilen etter tre til fire år, kan det være vanskelig å klage, fordi deler av mobilen ikke er ment å vare lenger. Oppdager for eksempel selger en fuktskade når du har mobilen inne til reparasjon, er ikke det nok til å avvise at feilen ikke var der da du kjøpte mobiltelefonen, sier Høst om IKT-produktene.

– Det må vises til en sammenheng mellom fuktskaden og feilen, understreker hun.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer