Kraftig økning

Opp hele 17,8 prosent sammenlignet med i fjor.

OFTERE: I første halvdel av 2023 måtte redningsmannskaper rykke ut langt oftere enn året før. Foto: Shutterstock / NTB
OFTERE: I første halvdel av 2023 måtte redningsmannskaper rykke ut langt oftere enn året før. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

143.400 ganger måtte redningsmannskaper rykke ut for å hjelpe folk på veien første halvår i år. Det er en økning på hele 17,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser nye tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge.

Det er stort sett de «vanlige» problemene som går igjen: punktering, flatt batteri, startvansker, utelåsing og motorfeil.

Hva gjør du dersom bilen går tom for strøm? Ringer en venn med V2L! Vis mer

Mangler reservehjul

Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, påpeker at økningen til dels også skyldes at mange moderne biler ikke har reservehjul i bilen, og at en punktering som mange tidligere håndterte selv, nå krever veihjelp.

For elbilenes del er det tomt batteri som er en gjenganger.

- Nå kjører også enkelte batteriene tomme på elbilen, selv om nordmenn flest har blitt flinke til å håndtere lading. Elbilene har dekning på ordinær forsikring og mulighet for å tilkalle redningsbil hvis den går tom for strøm. Akkurat som med biler på fossilt drivstoff, sier Clementz.

Feilfylling kan koste dyrt

For dem som kjører biler med bensin eller diesel, er feilfylling av drivstoff noe som kan bli fryktelig kostbart, og som bilbergere er nødt til å rykke ut på ukentlig.

- Hvis du oppdager dette med drivstoffpumpa i hånden, må du ikke starte bilen. Ring forsikringsselskapet ditt for å få tilkalt redningsbil og folk som vet hva som skal gjøres. Skader fra feilfylling på motoren og andre vitale deler kan i løpet av noen sekunder bli veldig store, sier kommunikasjonssjefen i If.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer