Aldri vært billigere

Kraftig priskutt på nye elbiler

Nissan kutter prisen på elektriske Leaf til 239.900 kroner. En VW e-Golf får du nå til 284.900 kroner. Peugeot e-208 er nå i butikken til 264.000 kroner.

GLEDER OSS: - Økt konkurranse i elbilmarkedet gjør at vi kutter prisen med 48.000 kroner på Leaf. Vi er glad for å kunne gi kundene et godt tilbud, sier kommunikasjonssjef Knut Arne Markussen i Nissan Norge. Foto: Nissan.
GLEDER OSS: - Økt konkurranse i elbilmarkedet gjør at vi kutter prisen med 48.000 kroner på Leaf. Vi er glad for å kunne gi kundene et godt tilbud, sier kommunikasjonssjef Knut Arne Markussen i Nissan Norge. Foto: Nissan. Vis mer
Publisert

Det har aldri vært billigere å kjøpe elektrisk bil enn nå. Mange spennende, nye modeller med god rekkevidde er på vei inn i butikkene og prisene på eksisterende modeller kuttes.

- Vi følger hele tiden nøye med på det som skjer i markedet. Nå er konkurranse-situasjonen slik at vi har valgt å kjøre en kampanje på Leaf som gir kundene en fordel på 48.000 kroner sammenliknet med prisene vi har hatt tidligere, sier informasjonssjef Knut Arne Markussen i Nissan Norge til Dinside.

For Nissan er utviklingen i elbilmarkedet i Norge spesielt viktig, siden 80 prosent av alle bilene de solgte i 2019 var elektriske.

Priskrigen på nye elbiler startet allerede i fjor sommer, da Tesla introduserte sin nye Model 3. Med en rekkevidde på 560 kilometer og en pris fra 399.000 kroner, gikk den rett til topps på salgsstatistikken i Norge.

Tøffere konkurranse

Resultatet var at BMW så at det ble vanskelig å selge en BMW i3 med rekkevidde på 310 kilometer til 430.000 kroner. De lanserte kampanjer på 375.000 og 299.900 kroner på modeller med litt forskjellig utstyr.

Det igjen førte til at VW i høst kuttet prisene på e-Golf med 40.000 kroner, til rett under 300.000 kroner. Nå kuttes prisen igjen på en godt utstyrt e-Golf til 284.900 kroner. Og Nissan velger å følge etter med priskutt på Leaf, som i flere år har vært en av Norges mest populær elbiler:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer