Kraftigste motor hittil?

ZX-12R er et fullstendig meningløst kjøretøy så sant du ikke har tilgang til avstengte områder. Hva skal du egentlig med et slikt kjøretøy i Norge, hvor fartsoverskridelser gjør deg til alvorlig kriminell?

Publisert

Allerede på tomgang skjønner du at det bor mye effekt i denne motoren, og grov mumling på tomgang forandrer seg kjapt til vræl når turtallet øker. Når du for første gang setter sykkelen i gir, er det med en smule respekt for hva som er forestående. Du gir ikke full gass ved første anledning, her kreves tilvenning.

På offentlige veier

På alle veier med en eller annen form for fartsbegrensing er du i konstant fare for å bli fotgjenger. Ute blant andre trafikanter er du i stand til å foreta akselerasjon og nedbremsing som ingen andre trafikanter er i stand til å forholde seg til. Dette må du ha i bakhodet konstant. Du hadde klart deg lenge med det første giret som gir en toppfart på cirka 140 kilometer i timen, men du kan allikevel tenke deg at dette blir et problem med bilister som fikler med CD-plater, mobiltelefon, sminke, diverse mat, røyking og med en ditto oppmerksomhet.

Tyske motorveier

Det eneste sted i verden hvor ZX-12R har en viss funksjon er på tyske motorveier. Her er det fortsatt mulig å kjøre så fort du vil, men det er få dager og tidspunkter hvor trafikken er så liten at denne farkosten kan jobbe for fullt. Det er også svært farlig å kjøre i over 300 kilometer i timen når resten av trafikken holder under halve hastigheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer