Kraftpakke fra BMW

BMW fortsetter ufortrødent sitt arbeid med å bevare et sportslig image og samtidig skape miljøprofil.

Kraftpakke fra BMW
Publisert
Sist oppdatert

BMW har nå offentliggjort sitt høstprogram, og det er spennende lesning. Blant annet kommer 7-serien med firehjulsdrift og Efficient Dynamics-programmet fortsetter sin fremgang med stadig forbedring av forholdet ytelser/forbruk og utslipp.

Vi vil komme tilbake til flere av punktene ved senere anledninger, men i første omgang bet vi oss merke i den rekordartede biturbodieselen som fra sine seks sylindre produserer imponerende 306 hestekrefter.

Knallsterk

Det er naturlig nok 7-serien som får æren av å introdusere den knallsterke motoren på markedet, men den vil nok dukke opp etterhvert i de andre modellrekkene og hva med en 340d som ville bli en grensesprengende dieselbil med ytelser godt over hva tidlige M3-versjoner kunne by på...

Først i 740d

BMW har nemlig valgt tallet fire for å fremheve motorens plass i programmet; tidligere var det en V8-motor som hadde denne plassen. Men nå kommer altså BMW 740d med seks sylindre, biturbo og tre liter slagvolum. Det er selvfølgelig en common rail-motor med piezoeinjektorer med innsprøytningstrykk opp til 2.000 bar. Den sekvensielle biturboteknologien, inspirert av båtmotor-teknologi, ble først introdusert i BMW 535d som, med sine 272 hester, imponerte oss voldsomt da vi testet den i 2005. Effekten ble senere øket til 286 hestekrefter, og nå er vi altså oppe i 306 - "tilfeldigvis" samme antall som i bensinmotoren med tre liter og biturbo (men i parallelt system).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer