Krasjsikker konseptbil

Endelig en bil som ikke krever førerkort.

Publisert
Sist oppdatert

Peugeot pusher stadig grensene. Får den franske bilprodusenten det som de vil, kan du og jeg snart kjøre med øynene lukket. Og vi kan lene oss tilbake i trygg forvissning om at vi vil komme helskinnet fram.

MoVille er nemlig fullastet med kunstig intelligens som gjør at den kan ta seg fram på veiene helt på egenhånd.

Intelligent trehjuling

De trillrunde hjulene skal være utstyrt med intelligente sensorer, og bilen skal dermed være rustet til å takle selv det mest travle trafikkbilde. Rygger bilen foran deg, vil MoVille reagere synkront og gjøre akkurat det samme.

Slik vil den ikke bare øke trafikksikkerheten, den vil kanskje også føre til mindre støy. Forhåpentligvis vil jo færre sinte bilister kaste seg over hornene når det er bilene som står for kommuniseringen seg imellom.

Selve manøvreringen skjer ved hjelp av trådløst nettverk og GPS. Den er ment å være selvdrevet, men det skal også være mulig å styre den via mobiltelefon eller andre trådløse enheter.

Skulle bilen befinne seg i andre enden av byen, kan du altså ringe etter den og be den hente deg.

Sesam, sesam

Den dråpeformete kupeen har kun plass til én person. Til gjengjeld kan du regne med å bli tatt godt imot, da den er utstyrt med en dør som åpnes automatisk når den rette eieren nærmer seg.

Ettersom MoVille tar så liten plass, skal den også være den perfekte bybilen. Og de kulerunde hjulene skal gjøre lukeparkering til en smal sak. Ikke minst skal det være mulig å senke eller heve den, alt etter behov.

Morsomt konsept

Ikke uventet befinner bilen seg fortsatt kun på en konseptskisse. Men hvis MoVille noen gang spretter ut av skissen og lander på veiene, regner vi med den vil gjøre mange mo i knærne og ville i blikket.

Førerkortet ditt kan i det hele tatt bli verdiløst.

Flere bilder av superkonseptet under her:Kilde: tuvie.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer