Krasjtest: SUV mot småbil

Et særdeles godt resultat i Euro NCAPs kollisjonstest til tross, Fiat 500 blir her bokstavelig talt knust front mot front med en Audi Q7.

Publisert
Sist oppdatert

Det er den tyske bilistorganisasjonen ADAC som har gjennomført kollisjonstesten mellom en liten Fiat 500 og gigantiske Audi Q7. Førstnevnte veier under 900 kilo, mens Q7 fort nærmer seg 2,3 tonn. 500 veier altså langt under halvparten av Q7. Også i størrelse skiller det mye. 500 måler 355 centimeter, mens Audien strekker seg helt til 508 centimeter.

35 stjerner

Likevel har Fiat 500 et klart bedre resultat i Euro NCAPs kollisjonstester som vi jevnlig bringer dere resultatene fra. 500 oppnådde fem stjerner og 35 poeng, et meget godt resultat uansett bilklasse. Q7 på sin side klarte kun skuffende fire stjerner og 30 poeng.

Ikke mot andre biler

Men i Euro NCAPs tester krasjer bilene mot en fast barriere og må dermed kun absorbere sin egen masse i kollisjonsøyeblikket. Dermed blir ikke resultatene direkte overførbare til kollisjoner hvor man krasjer med andre biler, med en annen egenvekt.

Se video av kollisjonen her.

Livstruende

Dette fremgår tydelig i denne kollisjonsduellen. For Q7 knuser bokstavelig talt 500 når de treffer hverandre med halvveis overlapping mellom frontene. Føreren og de to barna i baksetene i Fiaten ville blitt svært hardt og livstruende skadet dersom dette var en kollisjon med levende mennesker involvert. Passasjerene i Q7 ville imidlertid klart seg med stort sett lettere skader. Verst gikk det ut over sjåføren som fikk middels harde skader i både i bena og mage- og brystregionen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer