Kreativitet, miljø og rå design i ett

Citroëns motto "Créative Technologie" er dekkende nok.

Catwalk-aktig del av Citroëns stand i Genève, 2010. I forgrunnen: Révolte, bak den Survolt. DS3 i bakgrunnen. Foto: Knut Moberg
Catwalk-aktig del av Citroëns stand i Genève, 2010. I forgrunnen: Révolte, bak den Survolt. DS3 i bakgrunnen. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GENÈVE (DinSide Motor): Vi har ikke lagt skjul på at vi liker mye av det Citroën har gjort de seneste årene. Det gjelder både de nye bilmodellene de har lansert og designen på konseptene de har vist på utstillinger og i anledning Citroëns 90-årsjubileum i fjor.

Vi liker også godt dette stilistiske kunstverket som skal symbolisere kreativitet og teknologi. Det heter Survolt og sto ved siden av det mer avslappede konseptet Révolte.

Flotte konsepter

Diesel-hybriden C-Métisse innledet serien med dette relativt barokke designspråket på Paris-utstillingen i 2006. I Paris nok engang, to år etter, viste produsenten den spektakulære supersportsbilen, utviklet både for spill og vei, GT by Citroën. Se eksempler på de konseptene vi har sett fra Citroën siden 2005 nederst på siden...

Av og til er det kort vei fra konsept til produksjonsbil. Eksempel: Konseptet DS Inside, som vi så første gang i februar 2009, kjørte vi som produksjonsklar bil et år etterpå. Les om den her.

Spenning og opprør

I Frankfurt i september i fjor viste de et konsept som ble kalt Révolte ("opprør", i god fransk tradisjon). Denne sto som nevnt ved siden av Survolt ("overspent") på standen i Genève i forrige uke og demonstrerte spennvidden i bruksområdene den nye designretningen kan tilpasses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer