Krevde 479 000 kroner for parkering

Et bilverksted har i snart seks år nektet å levere en bil tilbake før kunden betaler gebyr for parkering. Nå har summen kommet opp i 479 000 kroner.

TVIST: Et bilverksted har i snart seks år nektet å levere en bil tilbake før kunden betaler gebyr for parkering. Bildet er ment som illustrasjon. Foto; alexfan32 / Shutterstock / NTB
TVIST: Et bilverksted har i snart seks år nektet å levere en bil tilbake før kunden betaler gebyr for parkering. Bildet er ment som illustrasjon. Foto; alexfan32 / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De har rett og slett beslaglagt bilen min, sier bileieren til Motor.

Det var høsten 2017 at han ba et billakkeringsverksted på Romerike om å lakkere en Mercedes-Benz. Etter at jobben var gjort, var ikke bileieren fornøyd med arbeidene, og han reklamerte.

Lakkeringsverkstedets eier kom da til stedet der bilen sto for å rette opp noe av arbeidene. Han fikk bilnøklene, men uten å ha avtalt det med bileieren tok han den tilbake til lakkeringsverkstedet. Det skjedde mot bileierens ønske og uten at han fikk vite det.

Partene var i etterkant uenige om betalingen, men våren 2020 fikk verkstedet medhold i Forliksrådet, og kunden betalte jobben. De nektet fortsatt å levere ut bilen før eieren betalte 438 kroner døgnet for oppbevaring av bilen.

I august møttes partene i Romerike og Glåmdal tingrett. Da hadde kravet økt til 479 000 kroner for dagene bilen har stått parkert hos verkstedet.

- Jeg leide tidligere ut parkeringsplassen hvor bilen står for 10 000 kroner i måneden. Jeg har derfor tapt 10 000 kroner hver måned. Derfor vil jeg at eieren skal betale, sier innehaveren til Motor.

I retten vant bileieren. Billakkeringsverkstedet ble dømt til å levere Mercedesen tilbake i avtalt stand og samtidig betale eierens sakskostnader på 112 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer