Håndholdt mobiltelefon

Krever 6800 kroner og tre prikker

Trygg Trafikk krever strengere straffer for håndholdt mobil.

DETTE MÅ BLI STRENGERE: Å snakke i håndholdt mobiltelefon tar stjeler masse oppmerksomhet fra kjøringen om må straffes langt hardere enn i dag, mener Trygg Trafikk. Foto: Rune M. Nesheim
DETTE MÅ BLI STRENGERE: Å snakke i håndholdt mobiltelefon tar stjeler masse oppmerksomhet fra kjøringen om må straffes langt hardere enn i dag, mener Trygg Trafikk. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tiden flyr: I år er det 20 år siden det ble ulovlig å bruke håndholdt mobiltelefon i bilen. Trygg trafikk mener det er på høy tid at det skal svi langt mer dersom du bruker håndholdt mobiltelefon når du kjører.

- Kjører man i 80 km/t og er uoppmerksom i 5 sekunder så har bilen beveget seg i 110 meter. Det er som å kjøre med bind for øynene og kan føre til alvorlige ulykker. Det er derfor viktig at vi konsentrerer oss om kjøringen og trafikken og ikke mobilen sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Lav bot i dag

I dag får du 1700 kroner i bot og 2 prikker i førerkortet hvis du blir tatt for å røre mobilen mens du kjører.

Det er blant de laveste bøtesatsene man har i trafikken i dag.

- 6800 kroner og tre prikker er en mer rimelig straffeutmåling i forhold til faktisk risiko, mener Ingrid Mæland, regionsleder i Trygg Trafikk Rogaland.

For Trygg trafikk mener at bruk av håndholdt mobil bør sidestilles med kjøring på rødt lys, der man får 6800 kroner og tre prikker i førerkortet uansett om krysset er fullt av biler eller er helt tomt og oversiktlig. For kort avstand til kjøretøyet foran, brudd på vikeplikt og farlig forbikjøring gir også samme straff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer