Krever endring

- Vi ser nå tegn til at det blir dyrere å fylle tanken igjen.

VIL KUTTE AVGIFTENE: NAF ønsker at regjeringen kutter drivstoffavgiftene. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB
VIL KUTTE AVGIFTENE: NAF ønsker at regjeringen kutter drivstoffavgiftene. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Ordene kommer fra Ingunn Handagard, pressesjef i NAF, som mener det er på tide at regjeringen kutter drivstoffavgiftene.

- Vi ser igjen priser på rundt 23 kroner literen. Mange kjenner på økt press i økonomien, og økende drivstoffpriser vil kjennes ekstra tungt nå, sier Handagard i en pressemelding.

NAF trekker fram at regjeringen har lovet å kutte drivstoffavgiftene.

- Neste mulighet for avgiftskutt er i statsbudsjettet som kommer i starten av oktober. Nå må de flagge tydelig om de vil holde det løftet. Også i et lokalvalg er det viktig at partiene viser at de leverer på politikken de står for nasjonalt, forteller Handagard.

Visste du at det finnes et symbol som indikerer hvilken side bensintanken er på? Lærer du deg dette unngår du å kjøre inn med feil side. Video: Rune Nesheim. Vis mer

Videre informeres det om at det er folk i distriktene som er hardest rammet.

- Det er flere i distriktene enn i byene som kjører diesel- og bensinbiler. Nå må finansminister Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet innfri løftet sitt til distrikt-velgerne.

I 2022 skrev E24 at en rekke europeiske land kuttet drivstoffavgiftene, samt at Vedum mente det ville øke risikoen for høyere renter raskere.

- Nå har vi høyere rente uten at noen har koblet dette til drivstoffprisene. De har bitt seg fast rundt 20 kroner og viser tegn til å øke. Regjeringen kan ikke lenger skyve egne løfter foran seg, men må gi avgiftskutt som monner. Rundt 10 kroner literen er avgifter, og det er nok å kutte fra. Bekymringen for at noen kroner billigere bensin skal øke rentenivået ytterligere framstår som helt urealistisk i dag, sier Handagard.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer