Krever grep

NAF krever av regjeringen følger opp.

DYRT: Det er kostbart å fylle tanken. Foto: Shutterstock/NTB
DYRT: Det er kostbart å fylle tanken. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er NAF som i en pressemelding fredag morgen krever at Senterpartiet følger opp løftet om kutte i drivstoffavgiftene i revidert nasjonalbudsjett som legges fram i mai.

- Tålmodigheten er slutt, sier pressesjef Ingun Handagaard i NAF.

Hun fortsetter:

- Pumpeprisen har bitt seg fast på godt over 20 kroner literen. I revidert budsjett har regjeringen mulighet til å innfri på de lovede avgiftskuttene. Vi i NAF forventer at regjeringen gjør det de har lovet for landets nærmere 2,5 millioner bensin og dieselbilister. Det eneste store avgiftskuttet vi har sett er på anleggsdiesel. Det var bra for drivstoffprisen for traktorer og anleggsmaskiner, men ingen av landets bensin og dieselbilister merket noen forskjell på pumpeprisen.

Da statsbudsjettet for 2022 ble lagt fram, var drivstoffavgiftene kuttet, men den nye C02-avgiften gjør at bilistene går i null.

- Slik vi ser det, har ikke regjeringen gjort noe som helst, selv om de i regjeringserklæringen sa de skulle gjøre det, sa myndighetskontakt i Naf, Thor Egil Braadland til DinSide.

Sammen med en varslet vektavgift for nye biler, kalte han neste års budsjett for «en grå dag for norske bilister».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer