Krever grep

- Vi har veier som er i for dårlig stand til å motstå ekstremvær.

ØNSKER FORBEDRINGER: NAF mener at for mange veier ikke er motstandsdyktige. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Lise Åserud / NTB

ØNSKER FORBEDRINGER: NAF mener at for mange veier ikke er motstandsdyktige. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Lise Åserud / NTB

Vis mer
Publisert

Regnet har høljet ned over store deler av Sør- og Øst-Norge siden mandag, som har ført til stengte veier, ras og skred enkelte steder.

Norges Automobil-Forbund (NAF) mener at ekstremværet viser hvor sårbart veinettet er, og ønsker et mer klimasikkert veinett.

- Vi vet det vil bli mer ekstremvær framover. Samtidig er veinettet utrolig sårbart, med stor skredfare mange steder. Vi har veier som er i for dårlig stand til å motstå ekstremvær, forteller Ingunn Handagard, pressesjef i NAF, i en pressemelding.

Organisasjonen mener at ras- og skredsikring av veinettet ikke blir prioritert høyt nok.

- Økt nedbør og ekstremvær utsetter veinettet for større påkjenninger. Mange strekninger er i dag i dårlig stand, og lite motstandsdyktige. Vi kan ikke sikre mot alle hendelser, men innsatsen på vedlikehold og skredsikring må økes fra dagens nivå, sier Handagard.

Ifølge NAF har regjeringen igangsatt en ny kartlegging av forfallet på fylkesveiene, og varslet en ny plan for skredsikring.

- Den største oppgaven framover blir å hente opp forfallet på veinettet og sikre at det er robust for framtida. Politikerne må ta advarslene om et våtere og villere klima på alvor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer