Register for bilskader

Krever skaderegister for bruktbiler

Ved kjøp av bruktbil bør du kunne sjekke om kjøretøyet har hatt større skader, mener NAF.

BØR REGISTRERES? NAF mener det bør opprettes et offentlig skaderegister for bruktbiler. Bildet er fra da Dinside/Dagbladet var med Vegvesenet og Jan Robert Halvorsen (med lykt) på sjekk av EU-kontroller hos NAF og mekaniker Geir Egil Walvik for et par år siden. Bak står Torbjørn Seljevoll. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BØR REGISTRERES? NAF mener det bør opprettes et offentlig skaderegister for bruktbiler. Bildet er fra da Dinside/Dagbladet var med Vegvesenet og Jan Robert Halvorsen (med lykt) på sjekk av EU-kontroller hos NAF og mekaniker Geir Egil Walvik for et par år siden. Bak står Torbjørn Seljevoll. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man kjøper bruktbil er det i dag ikke mulig å finne ut om bilen har hatt store sikkerhetsmessige skader. I en pressemelding krever nå NAF at det skal gjøres noe med dette.

- Det er på høy tid å få på plass et skaderegister som hindrer at trafikkfarlige biler blir solgt til intetanende forbrukere, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

Organisasjonen mener det finnes et useriøst marked for videresalg av biler, som har hatt store strukturelle eller sikkerhetsmessige skader. Disse bilene er skal ikke være reparert på en forsvarlig måte, eller de skulle aldri vært reparert, men vraket, mener NAF. De mener bilene det er snakk om kan være svært farlige på norske veier.

Allerede i 2017 gikk Forbrukerrådet ut og krevde et lignende register.

Selges videre uten info?

Biler som er kondemnert av forsikringsselskapene etter skade, kan bli solgt videre i flere ledd, uten at informasjon om skaden og årsaken til kondemnasjonen blir kjent for kjøperne i noen av salgsleddene.

Dette skjer fordi vi ikke har et offentlig register, mener NAF. Følgelig har ikke forbrukerne mulighet til å avdekke at bilen som selges har hatt store skader som gjør at den enten skulle vært vraket eller blitt reparert på forsvarlig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer