KrF ønsker alternativer til bomstasjoner

KrF vil utrede alternativ til bompenger

KrF foreslår å utrede alternative løsninger til bomstasjoner og redusere kostnader til bompengeordninger. Ap ønsker også andre løsninger.

KRF ØNSKER UTREDNING: Både AP og KrF ønsker ønsker alternative løsninger til bomstasjoner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix
KRF ØNSKER UTREDNING: Både AP og KrF ønsker ønsker alternative løsninger til bomstasjoner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens Næringsliv skriver at Arbeiderpartiet og KrF vil pålegge regjeringen å utrede og helst fjerne betaling ved bompassering som i dag, men at det ikke er snakk om å fjerne betalingen for kjørende helt.

Begge partier mener imidlertid det er penger å spare i administrasjon og innkreving hvis dagens ordning erstattes med overvåkning via GPS.

Tanken er at bilistene betaler ut fra hvor langt de har kjørt, ikke hvor de passerer.

KrF-nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, samt Hans Fredrik Grøvan og Tore Storehaug står bak KrFs forslag, der det understrekes at bompengeordninger må innkreves på en rettferdig måte.

Arbeiderpartiet argumenterer i sitt forslag også med at dagens bompenger er for lite knyttet til faktisk bruk og belastning av veinettet. De presiserer at et nytt system må komme til erstatning for dagens bilavgifter, ikke som et tillegg som vil koste mer for bilistene.

Ikke imponert

Frps samferdselspolitiske talsmann Morten Stordalen er ikke imponert over forslagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer