Krisetall for Renault

Men én bilmodell fra franskmennene har solgt mye bedre i første halvår i år enn i fjor.

Krisetall for Renault
Publisert
Sist oppdatert

Bilprodusenten Renault er hardt rammet av coronakrisen. Totalt ble det solgt 1,26 millioner kjøretøy fra den franske produsenten i første halvår i år, som betyr en svikt i bilsalget med 28,3 prosent sammenlignet med fjoråret, skriver Financial Times. I Europa var fallet på hele 42 prosent.

De er imidlertid ikke alene. De fleste bilprodusentene opplevde nærmest full stopp da coronakrisen rullet over oss med full tyngde i mars. I Norge var det en nedgang i nybilregistrering på 32,2 prosent i mars, mens Tesla opplevde en nedgang på hele 80 prosent.

- Kutter flere bilmodeller

Ifølge Reuters planlegger Renault å stoppe produksjonen av flere kjente modeller, som Scenic , Espace og Talisman, for å spare penger. Spesielt den romslige familiebilen Scenic er en modell som har solgt mye i Norge, helt siden den første utgaven landet her i 1996.

Dinside testet Grand-utgaven senest i 2018, og konkluderte med at du fikk utrolig mye bil for pengene, med kul design og meget bra opplevd kvalitet. Du finner lenke til testen nederst.

For å komme seg gjennom krisen har Renault fått lånegarantier fra den franske regjeringen, som er selskapets største aksjonær.

Lyspunktet

Elbilen Zoe, derimot er et aldri så lite lyspunkt for Renault. Der økte faktisk salget med 50 prosent i første halvår, ifølge Finansavisen.

Dette er Renaults mestselgende modell i Norge, og vi skjenket 2020-modellen et terningkast 5 da vi testet den i fjor høst.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer