Krisetall for Renault

Men én bilmodell fra franskmennene har solgt mye bedre i første halvår i år enn i fjor.

Krisetall for Renault
Publisert
Sist oppdatert

Bilprodusenten Renault er hardt rammet av coronakrisen. Totalt ble det solgt 1,26 millioner kjøretøy fra den franske produsenten i første halvår i år, som betyr en svikt i bilsalget med 28,3 prosent sammenlignet med fjoråret, skriver Financial Times. I Europa var fallet på hele 42 prosent.

De er imidlertid ikke alene. De fleste bilprodusentene opplevde nærmest full stopp da coronakrisen rullet over oss med full tyngde i mars. I Norge var det en nedgang i nybilregistrering på 32,2 prosent i mars, mens Tesla opplevde en nedgang på hele 80 prosent.

- Kutter flere bilmodeller

Ifølge Reuters planlegger Renault å stoppe produksjonen av flere kjente modeller, som Scenic , Espace og Talisman, for å spare penger. Spesielt den romslige familiebilen Scenic er en modell som har solgt mye i Norge, helt siden den første utgaven landet her i 1996.

Dinside testet Grand-utgaven senest i 2018, og konkluderte med at du fikk utrolig mye bil for pengene, med kul design og meget bra opplevd kvalitet. Du finner lenke til testen nederst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer