Kriterier og forklaringer

Vår guide egner seg aller best ved kjøp av ny eller nesten ny bil. Guiden vil imidlertid også gi en god pekepinn om hva som bør prioriteres ved kjøp av eldre bruktbiler.

Publisert
Sist oppdatert

Enkelte av punktene i vår guide, for eksempel blokkeringsfrie bremser (ABS) og servostyring, vil kunne oppfattes som selvsagtheter. Årsaken til at vi likevel har tatt med disse punktene, er todelt: For det første finnes det fortsatt enkelte modeller som mangler dette utstyret, for eksempel Volkswagen Polo 1,2 Firstline. For det andre ønsker vi at vår guide også skal fungere som en grunnleggende oversikt over alt utstyr som er tilgjengelig i dagens biler - til glede for de minst bilkyndige blant våre lesere.

Rangeringen av utstyret har sin bakgrunn i seks kriterier:

1) Annenhåndsverdi

Vi har lagt stor vekt på hvordan det aktuelle utstyret vil påvirke bilens annenhåndsverdi. For eksempel vil alumiumsfelger etter vårt syn bidra til at en bil blir lettere å selge, noe som i sin tur øker bilens annenhåndsverdi. Aluminiumsfelger har derfor fått en høy rangering, til tross for at aluminiumsfelger i liten grad scorer i de andre kriteriene.

Motsatt vil en bil uten radio etter vårt syn være tungsolgt, noe som vil svekke annenhåndsverdien. Radio (med RDS-funksjon) rangeres derfor høyt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer