«Vinterveiens helter» mener utenlandske sjåfører bør testes

Kritisk til utlendinger

- La dem ta en test på grensa eller gi dem kjøreforbud.

TØFFINGER: Kjendisene fra «Vinterveiens helter» må ut i all slags vær for å redde deg. Jo tyngre og større bilen er, jo mer utfordrende er jobben. Nå har de også laget 15 spørsmål, sammen med redningsselskapene Falch og Viking, som du bør vite svaret på før du tar turen over fjellet. Foto: Jamieson Pothecary
TØFFINGER: Kjendisene fra «Vinterveiens helter» må ut i all slags vær for å redde deg. Jo tyngre og større bilen er, jo mer utfordrende er jobben. Nå har de også laget 15 spørsmål, sammen med redningsselskapene Falch og Viking, som du bør vite svaret på før du tar turen over fjellet. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med sesong fire av TV-serien «Vinterveiens helter» har National Geographic laget «Vinterveiprøven». Testen er utarbeidet i samarbeid med heltene selv, redningsselskapene Falck og Viking.

Denne tar for seg en rekke problemstillinger på vinterføre. Målet er å gjøre oss til bedre bedre sjåfører, slik at gutta på TV-en får mindre å gjøre, og ikke minst for å få ned antallet ulykker krevende norske vinterveier.

«Vinterveiprøven» (ekstern lenke) tar deg gjennom 15 spørsmål og gir deg klar bane til vinterveiene - eller ikke. Vi har prøvd, men synes imidlertid ikke spørreskjemaet er optimalt. Man får blant annet ikke se fasiten når man er ferdig. Dermed vet man ikke hva man har svart feil på, og lærdommen blir følgelig noe begrenset.

Kritiske helter

I fjerde sesong av «Vinterveiens helter», som hadde premiere torsdag 3. oktober, følger vi bilbergerne Thord Paulsen fra Odda og Bjørn Legreid fra Eidfjord, som dekker riksveg 7 over Hardangervidda, samt Ole Henrik Blengsli og Jo Roger Blengsli fra Overhalla, som redder biler i trøbbel på E6 i Trøndelag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer