Kronene ruller!

Nest etter bolig, er bilen den største utgiftskilden for de fleste husholdninger. Om ikke DinSide kan redusere denne utgiftsposten for deg, kan vi i alle fall gi deg en oversikt over kostnadene!

Slik ser skjermbildet ut. Finn frem ulike priser, fyll ut de ulike feltene og trykk på "Beregn!"
Slik ser skjermbildet ut. Finn frem ulike priser, fyll ut de ulike feltene og trykk på "Beregn!" Vis mer
Publisert

Første skritt på veien er å finne ut hva et billån koster. Ved å trykke på lenken [Bilfinanisering] i venstremargen hjelper vi deg å finne kostnadene ved et billån.

Lånekalkulatoren gir deg muligheten til å sjonglere med prutningsmonn, legge inn nybilpris og eventuelt innbyttepris for den bilen du har og hva du har igjen av gjeld på den gamle bilen.

Når du har lagt inn opplysningene, kan du krysse av hvorvidt du kan stille sikkerhet i fast eiendom eller ikke. Avhengig av ditt svar vil kalkulatoren legge inn en gjennomsnittelig markedsrente, og regne ut de månedlige avdrag. I tillegg regner kalkulatoren ut skattefordelene på avdragene.

Den kompliserte firmabilen

Reglene for skattelegging av firmabil kan være vanskelige å sette seg inn i. Ved hjelp av et par tastetrykk kan vi nå hjelpe deg med å finne ut hvor mye du skattlegges ved en firmabilordning. Trykk på lenken [Firmabilkalkulator] i venstremargen.

Her trenger vi bare opplysninger om bilens listepris, avstanden (en vei) mellom jobb og hjem og hvorvidt du yrkeskjører mer enn 40.000 kilometer i året for å regne ut hvor stort inntektstillegg du får, og hvor mye den direkte beskatningen dermed blir ved ulike skattesatser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.