Kruttønna 147 GTA

På bilutstillingen i Paris viser Alfa Romeo sitt nyeste påfunn. Det er lillebroren til 156 GTA, 147 GTA.

Publisert
Sist oppdatert
Kruttønna 147 GTA
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Motorprogrammet til 147-serien blir nå utvidet med en skikkelig versting. Dette blir den mest sportslige versjonen og vil blant annet havne i klasse med Golf R32 med 241 hestekrefter.

250 hestekrefter

Det er ikke småtterier som har tatt plass under det beskjedne bilpanseret. En 3,2-liters motor, som antagelig er et smykke å hvile øynene på, er presset ned foran torpedoveggen. Ytelsen er 250 hestekrefter ved 6.200 omdreininger og dreiemomentet er 310 newtonmeter ved 5.000 omdreininger. Dette er med andre ord enda et eksempel på at Alfa satser på motorer med mye guffe høyt oppe i registeret. Motoren driver forhjulene og kraften fordeles gjennom en sekstrinns girkasse.

Sportslig designdetaljer

Kruttønna 147 GTA

Støtfangeren foran er sportslig og det er også kanalskjørt på sidene. På bakluken er det kun en liten spoiler. Luftige felger gjør at du kan se røde bremsekalipere på baksiden. De gjør nok også at det stopper rimelig fort. Interiøret er også sportslig og domineres av dype seter i skinn.
Bilen forventes til Norge til våren og prisene er foreløpig ikke klare.

Mer om Golf R32 finner du her.

Mer om Alfa Romeo 156 GTA finner du her.

Relaterte artikler

  • Her finner du våre Alfa Romeo-tester
  • Her finner du flere Alfa Romeo-nyheter
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer