Stor test: Reell rekkevidde på elbiler

Kun fire av ti elbiler holder det de lover

Ifølge en stor europeisk test går kun fire elbiler lenger enn tallene lover. Hyundai har den mest effektive elbilen.

TESTVINNER: Kia Soul (til høyre) er elbilen som holder mest av hva den lover hva gjelder rekkevidde, ifølge en stor europeisk test av elbiler. BMW i3 og VW e-Golf (nr to og tre fra høyre) holder også ord. Nye Nissan Leaf (forrige generasjon til venstre) innfrir imidlertid ikke. Foto: Jamieson Pothecary
TESTVINNER: Kia Soul (til høyre) er elbilen som holder mest av hva den lover hva gjelder rekkevidde, ifølge en stor europeisk test av elbiler. BMW i3 og VW e-Golf (nr to og tre fra høyre) holder også ord. Nye Nissan Leaf (forrige generasjon til venstre) innfrir imidlertid ikke. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hyundai Ioniq EV er den mest effektive elbilen. Det viser en stor test gjennomført av motornettstedet Autobest.

Elbilvarianten av Årets bil i Norge 2017 bruker ifølge testen bare 12.2 kWh per 100 kilometer. Det er under halvparten av hva for eksempel Jaguars nye el-SUV, I-Pace, oppnår.

Samtidig er Hyundai Ioniq EV den av de ti bilene i testen som har kortest rekkevidde. Heldig for Hyundai er det at norske elbilister ikke lenger lider av rekkeviddeangst, men heller en annen form for elbilangst.

Søstermodell Hyundai Kona er ikke med i testen.

«Beste elbil» skuffer

Nevnte I-Pace er den beste elbilen Dinside har testet. SUV-en fikk terningkast seks av vår anmelder for tre måneder siden. Men i Autobest-testen leverer den dårligst på det meste. Jaguaren registrerte et forbruk på 27,5 kWh100 km. Det gjør at I-Pace kun oppnår en rekkevidde på 67 prosent av de lovede 470 kilometerne.

Det er imidlertid verdt å merke seg at Jaguar stilte med prototyp-utgaven av I-Pace - en bil som ikke har siste software-oppdatering og som har blitt kjørt hardt av motorjournalister på presselanseringer. Dermed må man kanskje kunne regne med at Jaguar I-Pace egentlig kunne klart en bedre score, med «riktig bil».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer