Opel Ampera-e krasjtest

Kun fire stjerner til elbilfavoritten

Opel Ampera-e med vesentlig mangel i fersk Euro NCAP-test.

FÅR 4 AV 5 STJERNER: Opels elbilbestselger gjør det stort sett godt i Euro NCAPs krasjtest. Én viktig mangel trekker imidlertid ned poengsummen. Foto: Skjermdump testvideo
FÅR 4 AV 5 STJERNER: Opels elbilbestselger gjør det stort sett godt i Euro NCAPs krasjtest. Én viktig mangel trekker imidlertid ned poengsummen. Foto: Skjermdump testvideo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fem av fem stjerner har nærmest blitt normen for hva en ny bilmodell skal få i European New Car Assessment Programs (Euro NCAP) anerkjente krasjtester.

Sikkerheten i moderne biler har nemlig blitt så god, at det er forventet med full pott. Blant annet får Volvo stort sett bare femmere fra det Brüssel-baserte testsenteret.

Derfor er det et slag i trynet for Opel at deres mest ettertraktede modell i Norge, elbilen Ampera-e, bare oppnår fire stjerner.

Se den fascinerende krasjvideoen til Euro NCAP lenger ned i saken.

- Stort steg i feil retning for Opel

Årsaken? Jo, elbilen mangler varsel-påminnelse for sikkerhetsbelter i baksetet.

- Det er en stor skuffelse å se hvordan Opel slurver med denne enkle og relativt billige livreddende funksjonen, sier generalsekretær Michiel van Ratingen i Euro NCAP i en pressemelding.

- Om ikke passasjerene er sikret ordentlig, er også alle andre sikkerhetstiltak i prinsippet betydningsløse. Dette er et stort steg i feil retning for Opel.

Pr-sjef Stein Petersen i Opel Norge innrømmer at de gjerne skulle kunne tilby baksete-varsling i bilene, men at det rett og slett ikke er å oppdrive på deres mest populære bilmodell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer