Kun én bil fikk fem stjerner

Euro NCAP har nå offentliggjort resultatene for fem nye biler - som er bedømt etter de nye og strengere reglene. Kun Toyota klarte fem stjerner.

Andre generasjon Toyota Verso var den eneste bilen som denne gangen oppnådde fem stjerner hos Euro NCAP. Foto: Euro NCAP
Andre generasjon Toyota Verso var den eneste bilen som denne gangen oppnådde fem stjerner hos Euro NCAP. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele 42 av de 48 bilmodellene som i 2009 ble testet etter Euro NCAPs nye testregime sikret seg toppkarakteren fem stjerner. Denne gangen var det kun Toyota Verso som sikret seg full stjernepott. Kia Venga, Nissan Cube og Seat Exeo endte samtlige opp med bare fire stjerner, mens Citroën Nemo måtte nøye seg med skandaløse tre stjerner.

Nye krav ikke utslagsgivende

DinSide var spesielt spente på denne Euro NCAP-runden, fordi kollisjonstest-instituttet den 1. januar i år skjerpet sine krav for å oppnå fem stjerner. Det skulle imidlertid vise seg at de strengere kravene faktisk ikke fikk betydning for noen av bilene. Samtlige ville ha endt opp med det samme antallet stjerner om de ble testet under forutsetningene som gjaldt i 2009.

Analyse kommer

Vi kommer om kort tid tilbake med en analyse av de fem bilene som ble testet. Vi vil også gi deg filmer som viser hvordan de fem bilene klarte seg. Inntil videre kan du kose deg med vår unike liste, som viser en rangering av samtlige biler som er testet i henhold til Euro NCAPs nye test- og poengregime.

Testet denne gang:

Toyota Verso: 5 stjernerKia Venga: 4 stjernerNissan Cube: 4 stjernerSeat Exeo: 4 stjernerCitroën Nemo: 3 stjerner

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer