EuroNCAP:

Kun tre stjerner til Volkswagen Up

Sammen med Skoda Citigo og Seat Mii får den bare tre stjerner i EuroNCAPs siste sikkerhetstest av ti biler.

TRE STJERNER: - En skuffelse, sier danske FDM om testresultatet til Volkswagen UP i siste EuroNCAP-test. Foto: EuroNCAP
TRE STJERNER: - En skuffelse, sier danske FDM om testresultatet til Volkswagen UP i siste EuroNCAP-test. Foto: EuroNCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De andre sju bilene som er testet av EuroNCAP denne gangen får full score med fem stjerner. De tre bilene fra Volkswagen-konsernet gjør det langt fra like bra. Nå vil ikke det danske FDM (Forenede Danske Motorejere) lenger anbefale disse tre bilene.

- Pinlig og skandaløst, skriver de om Volkswagens testresultater.

- Skuffende

Årsaken til det skuffende testresultatet skal skyldes at de har valgt å ta bort bilenes nødbremser. De tre modellene fikk ifølge FDM full pott med fem stjerner i sikkerhetstesten tidligere, men klarer nå altså ikke mer enn tre stjerner.

FDM påpeker at testresultatet er skuffende, og de mener det avslører at VW-konsernet tydeligvis har forsømt å opdatere sikkerheten.

- At bilens nødbremser er fjernet er i seg selv en skandale. Bilene har forsåvidt fått filholderassistent og fartsbegrenser som standard, men det endrer ikke på at sikkerheten samlet sett er under det nivået man bør kunne forvente. Tre Euro NCAP-stjerner er direkte pinlig for VW-konsernet, som bør overveie sin strategi og oppgradere sikkerheten snarest mulig, sier FDMs representant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Han sier videre at det ikke er tvil om at VW kan lage trygge biler, ettersom den nye 8. generasjon av VW Golf får fem Euro NCAP-stjerner i samme test.

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- En av de sikreste bilene i sin klasse

Til det danske Ekstrabladet sier Volkswagen Danmark at de ikke deler FDMs oppfattelse av bilmdellenes sikkerhet.

Pressesjef Thomas Hjortshøj hos VW sier på vegne av de tre modellene at de hadde håpet på fem stjerner i EuroNCAP-testen.

- Bilmodellene har god passasjerbeskyttelse og har fått filholderassistent, seks airbag-er og sikkerhetsbeltealarmer i baksetet, som samlet sett gjør det til en av de sikreste bilene i sin klasse, sier Hjortshøj til Ekstrabladet.

- Det er et faktum at kravene i Euro NCAPs tests er blitt markant skjerpet i løpet av de siste årene, og derfor kan tre stjerner fortsatt anses for å være et godt resultat for en bil i dette segmentet. Fra importørens side tilstreber vi alltid at bilmodellene vi tilbyr er utstyrt med det som er det høyest mulige nivået av sikkerhetsutstyr, opplyser han.

Kommunikasjonssjef i Volkswagen Personbil i Norge, Anita Svanes, sier til Dinside at Volkswagen up! ble testet på nytt i år og oppnådde tre stjerner i EuroNCAP.

- Utmerket passasjerbeskyttelse, Lane Assist installert som standard, samt hode- og sidekollisjonsputer gjør up! til en av de sikreste bilene i sin klasse, hevder Svanes.

- Med bakgrunn i at testforholdene har blitt betydelig tøffere de siste årene, kan tre stjerner betraktes som et godt resultat i småbilsegmentet, mener hun.

Hun legger til at alle tre bilene har utstyret som hun nevner som standard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer