Lange ventelister på Hyundai Kona EV

Kunder risikerer å ikke få elbilen før nærmere 2021

20.000 stod på venteliste for å få Hyundai Kona EV. De bakerste i køen må fint vente lenge før de får elbilen de har bestilt.

LANGE KØER: Skriver du kontrakt på elbilen Hyundai Kona EV i dag, må du belage deg på å vente helt til slutten av 2020 før du faktisk får den. Foto: Knut Moberg
LANGE KØER: Skriver du kontrakt på elbilen Hyundai Kona EV i dag, må du belage deg på å vente helt til slutten av 2020 før du faktisk får den. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av august kommer etter planen de første leveringene av Hyundai Kona EV til Norge. Det er godt nytt for de kundene som er først i den norske elbilkøen.

- Jeg kan ikke fortelle hvor mange det er, men det kommer en god bolk med biler, forteller markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motors Norge til Dinside.

Onsdag kan Stenbo informere om at det i august kommer 150 kundebiler til Norge.

Forventningene til Hyundais elektriske SUV er store. Elbilen som parkerer konkurrentene på rekkevidde fikk i mai også en oppsiktsvekkende hyggelig prislapp.

Irriterte kunder

20.000 potensielle kunder rakk å skrive seg på interessentlisten i løpet av våren, før importøren valgte å stenge lista for flere navn.

Det er først den siste tiden - etter at om lag 7.000 kunder har skrevet kontrakter - at utfordringene til Hyundai Motors Norge har blitt synlige for publikum. For bestilles bilen i dag, kan man ikke forvente å få den før i siste halvdel av 2020!

Det vil si en estimert ventetid på to år, etter at kontrakt er skrevet. Det har skapt reaksjoner hos blant andre de 2.473 medlemmene i Facebook-gruppa «Hyundai KONA EV (Electric) Owners Group Norway».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer