Taxipriser:

- Kunne reist til London for samme pris

Taxituren på to kilometer kom på nesten 600 kroner.

HØY PRIS: Kunden måtte ut med nesten 600 kroner for en tur som tok fem minutter. Foto: Bolt
HØY PRIS: Kunden måtte ut med nesten 600 kroner for en tur som tok fem minutter. Foto: Bolt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 2. oktober: Lagt til svar fra Bolt.

Å ta taxi hjem fra byen kan ofte være praktisk ettersom du blir kjørt helt hjem og slipper å gå de ekstra minuttene fra T-banestasjonen eller bussholdeplassen, men samtidig er det også dyrere.

DinSide har tidligere omtalt tilfeller der taxiprisene varierer stort, og det er fort gjort å velge feil når man vil kjappe seg hjem fra byen.

Dette kan skje om du ikke bruker beltet i bilen riktig, forklarer Bård Morten Johansen i Trygg trafikk. Video: Anabelle Bruun / Dagbladet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

- Hadde all grunn til å grue meg

Børsen- og Dagbladet-journalist Anniken Aronsen fikk seg en overraskelse da hun sjekket nettbanken etter en tur med en Bolt-taxi på vei hjem natt til søndag 24. september.

En reise på to kilometer som tok fem minutter kom på 595 kroner, hvorav 60 kroner var et gebyr for forhåndsbestilling.

- Alle kjenner vel til frykten for å sjekke nettbanken dagen derpå. Det skulle vise seg at jeg hadde all grunn til å grue meg, forteller hun til DinSide.

Aronsen tok deretter kundeservice for å sjekke om prisen faktisk var riktig.

Det ble en kort og kostbar tur hjem fra byen. Foto: Skjermdump
Det ble en kort og kostbar tur hjem fra byen. Foto: Skjermdump Vis mer

- De viste til at de har økt forespørsel på det tidspunktet som gjorde turen 1,79 ganger dyrere, men det kan ikke stemme. Da ville vanlig pris ha vært på i overkant av 300 kroner, mens turen var anslått å koste rett over 100 kroner da jeg sjekket søndag, sier hun og legger til:

- Tirsdag ettermiddag kan jeg reise fra Hasle til Kløfta med Bolt for samme pris - en strekning på 31 kilometer. Eventuelt kan jeg leie en bil i åtte timer.

- Kunne reist til London for samme pris

Aronsen forteller at det kan virke som om Bolt utnytter at folk har begrenset dømmekraft natt til søndag.

- Etter å ha dekket primærbehovet for nattmat, var det bare puta som sto i hodet på meg - jeg kan i alle fall ikke huske å ha bitt meg merke i blodprisen. Jeg kunne jo tatt både Flytoget og fly til London for den prisen, sier Dagbladet-journalisten.

Dette sier Bolt

Til DinSide forklarer Jens Öhgren, pressetalsmann i Bolt Nordics, at reserverte turer vil være dyrere enn vanlige turer, fordi selskapet legger til et lite tillegg for å motivere sjåførene til å oppfylle disse turene og kompensere dem for den ekstra ventetida.

- Når du reserverer en tur, vil kundene bli vist prisen på turen deres. Etter å ha lagt inn en bestilling, er prisen låst og vil ikke endre seg med mindre kunden overskrider den fem minutters gratis ventetida, eller endrer destinasjonen, sier han.

Ifølge Örgren står det i deres systemer at denne turen ble forhåndsbestilt. Han forklarer at forhåndsbestillingsfunksjonen lar kundene bestille en tur opptil 72 timer i forveien.

- Prisen på turen er oppgitt i appen når kunden bestiller turen. Dette er en fast pris og vil ikke endre seg med mindre kunden overskrider den fem minutters gratis ventetida, eller endrer destinasjonen. Selvfølgelig kan kundene avbestille en tur uten ekstra kostnad opptil en time før hentetida, forteller han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer