Kunst eller håndverk?

Dette er to av de mest kjøreglade stasjonsvognene på markedet. Forhjulsdrift møter bakhjulsdrift, design møter teknikk. Men hvordan er de som bruktbiler?

BRUKT-DUELL: Begge er 2007-modeller. Begge er stasjonsvogner. Spørsmålet er: Hva skal du velge av BMW 3-serie eller Alfa Romeo 159? Foto: STEIN INGE STØLEN / AUTOFIL
BRUKT-DUELL: Begge er 2007-modeller. Begge er stasjonsvogner. Spørsmålet er: Hva skal du velge av BMW 3-serie eller Alfa Romeo 159? Foto: STEIN INGE STØLEN / AUTOFIL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du 100.000 kroner, frir disse to bilene til den samme gruppen. Men hvilken skal du velge? Den fornuftige fra Bayern eller den rålekre fra støvellandet?

Dette er med andre ord duellen for de virkelig autofile. Heldigvis er det fullt mulig å ivareta lidenskapen uten å ruinere seg fullstendig. Det er i alle fall disse stasjonsvognene gode eksempler på.

Begge er utstyrt med effektive og utslippsvennlige dieselmotorer, som likevel leverer nok trøkk til å sikre kjøregleden. Alfa Romeo 159 er utstyrt med en 150-hesters JTD-motor med 320 Nm, mens BMW'en har en lettere nedtrimmet 2-liter turbodiesel med 143 hk og 300 Nm.

Konkurrenten har derimot identiske prestasjonstall, der 0-100-sprinten går unna på 9,6 sekunder og toppfarten nås ved 210 km/t.

Underdogen her må sies å være Alfa Romeo 159. Merket har fra gammelt av slitt med et noe frynsete kvalitetsrenommé, delvis grunnet rust og diverse kvalitetsproblemer. Det er en kjent sak at slike rykter blir sittende fast i folks underbevissthet i lang tid, selv etter at kvalitetsproblemene er utbedret. Derfor er det svært få som har fått med seg at Alfa Romeo etter hvert har blitt svært solide og pålitelige biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer