Kupévarmer trukket tilbake

Altmuligbutikken Clas Ohlson trakk sin kupévarmer, Car Heater 1250 fra markedet etter en test utført av testfakta.se.

Clas Ohlson sin kupévarmer, Car Heater 1250 ble for varm i en svensk test. Det førte til at produktet ble trukket fra markedet. Foto: Produsenten
Clas Ohlson sin kupévarmer, Car Heater 1250 ble for varm i en svensk test. Det førte til at produktet ble trukket fra markedet. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at testfakta.se utførte en test av kupévarmere fant de ut at Clas Ohlson sin modell, Car Heater 1250, ikke fungerte som den skulle.

Problemet med varmeren var at når den hadde varmet kupéen ville den ikke slå seg av, selv om kupévarmeren viste nærmere 130 grader.

Les også: Ikke kjøp dette på Clas Ohlson

- Ikke funnet noe feil

- Etter at vi fikk resultatet fra en kupévarmertest utført av Testfakta, valgte vi midlertidig å stoppe salget av produktet for å undersøke om det var feil på produktet, skriver kommunikasjonsrådgiver i Clas Ohlson, Camilla Tully, til DinSide.

Kommunikasjonsrådgiver i Clas Ohlson, Camilla Tully forteller at kupévarmeren var en sesongvare og vil ikke bli tatt inn igjen. Foto: Clas Ohlson
Kommunikasjonsrådgiver i Clas Ohlson, Camilla Tully forteller at kupévarmeren var en sesongvare og vil ikke bli tatt inn igjen. Foto: Clas Ohlson Vis mer


- Vi setter alltid sikkerhet først, så hvis vi får noen indikasjon på at et produkt ikke følger våre strenge sikkerhetskrav, slutter vi å selge varen omgående, fortsetter Tully.

- Etter at testresultatet ble kjent, har vi testet denne varen grundig, skriver Tully. - Vi har så langt ikke funnet noe som tilsier at det skal være feil på flere kupévarmere og anser dette produktet som trygt å bruke.

Likevel betyr dette at denne kupévarmeren ikke lenger kan kjøpes hos Clas Ohlson. Tully forsikrer at produktet er trygt, men at de heller vil være føre var. Norske kunder som allerede har gått til innkjøp får også forsikring om at dersom de ønsker å levere den tilbake, så får de pengene i retur.

- Beklager

- Vi ønsker at våre kunder skal føle seg trygge når de kjøper produktene våre, fortsetter Tully. Hvis noen føler seg urolige, kan de returnere varen og få pengene tilbake.

- Vi vil gjerne benytte anledningen til å beklage til våre kunder, skriver Tully videre. - Vi etterstreber alltid å levere produkter uten feil, det har vi ikke klart da Testfakta fikk en våre kupevarmere.

Overoppheting

Problemet med kupévarmeren som ble testet, var at den ikke slo seg av når den hadde gjort jobben sin. I de fleste kupévarmere er det en termostat som vil slå av varmeren for å unngå brannfare. Når det gjelder Clas Ohlson Car Heater 1250, viste den svenske testen at denne ikke alltid fungerer som den skulle. Les Testfaktas test her.

Les også: Nyheter fra Clas Ohlson

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer