Oppgraderer Hyundai Kona Electric

Kutter prisen og leveringstiden

Hyundai varsler nå at Hyundai Kona skal skal bli billigere, samtidig som leveringstiden kuttes kraftig.

ENDA RIMELIGERE: Prispresseren Hyundai Kona Electric får nå 26.000 kroner lavere startpris i Norge. Hvordan vil konkurrentene Nissan Leaf og Opel Ampera-e reagere på det? Foto: Jamieson Pothecary
ENDA RIMELIGERE: Prispresseren Hyundai Kona Electric får nå 26.000 kroner lavere startpris i Norge. Hvordan vil konkurrentene Nissan Leaf og Opel Ampera-e reagere på det? Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert

Hyundai har den siste tiden måtte tåle en del pepper for sin håndtering av den ettertraktede elbilen Kona. Leveringstiden har vært tolv måneder på det beste, mens interessenter i perioder ikke fikk bestille bilen.

Dette har blant annet medført store spekulasjoner i «bruktbilsalg», av tilnærmet nye Hyundai Kona Electric, blant både privatpersoner og forhandlere.

Nå kan imidlertid denne tiden snart være forbi. I går kom nemlig nyheten fra sørkoreanerne, med det de kaller «konkurransedyktige priser» på den oppdaterte Hyundai Kona Electric.

Her får bilen også produkt-oppdateringer, nye utstyrsnivå og kortere leveringstid, lover importøren.

Kortere leveringstid

Den store etterspørselen kan Hyundai først og fremst takke rekkevidde og pris. Også design og mye utstyr for pengene har appellert til en allsidig kundegruppe. Med oppgraderingen håper importøren nå at Kona Electric blir enda mer attraktiv - tross enda større konkurranse framover.

Dette er høydepunktene av oppdateringene

  • Kortere leveringstid
  • Raskere hjemmelading
  • Mer utstyr og komfort
  • Tilkoblede tjenester
  • Nytt infotainment og brukergrensesnitt

Importøren mener nå leveringstiden kuttes med hele 75 prosent. Det burde tilsi at elbilen fra nå av skal bli levert på bare tre måneder. Forventet leveringstid er derimot seks til åtte måneder, men at situasjonen er «ventet å bedres kraftig i løpet av første halvår 2020, med god tilgang til bil fra sommeren».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer