Test: Suzuki Swift Sport

Kvikkas med turbo

Men firehjulsdriften er kastet ut

GULT ER KULT: Swift Sport lanseres i den guleste fargen som finnes på markedet i dag. En rekke sportslige detaljer gjør at den ser riktig så frekk ut. Foto: Jamieson Pothecary
GULT ER KULT: Swift Sport lanseres i den guleste fargen som finnes på markedet i dag. En rekke sportslige detaljer gjør at den ser riktig så frekk ut. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Suzuki er synonymt med firehjulstrekk her til lands. Men det finnes ett unntak: deres sportsligste modell, Swift Sport. Den fås bare med forhjulstrekk, men er fortsatt den morsomste i sortimentet.

Old School

Swift Sport er nesten GTI slik vi kjenner det fra gamle dager. Suzuki har ikke latt seg rive med av effekthysteri, men puttet inn en splitter ny 1,4 liters turbomotor med 140 hester og 230 Nm i dreiemoment sammen med en lettsjaltet 6-trinns manuell kasse.

Den veier ikke mer enn 975 kilo, og et lett karosseri gir veldig mye gratis for kjøregleden. Man kan bruke lettere deler, mindre bremser, mindre hjul og få mindre uavfjæret vekt å hanskes med. I forhold til mange har den knallgule loppa latterlig små bremser, og 195/45R17 blir nesten sett på som ballongdekk i dag.

Men faktum er at man ikke trenger bredere grep og lavere profil for å få den rundt svingene. Selvfølgelig er det mulig å få frem understyring, men å gå latterlig fort inn i sving, er nesten å betegne som førerfeil uansett.

En slik dekkdimensjon gir i stedet svært forutsigbare signaler, noe som gjør den enklere og morsommere å kjøre med for folk flest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer