Kvinnenes favorittbiler

Kvinner og menn kjøper forksjellige biler, og det er ikke bare småbiler som kvinnene faller for. Selv om det er i liten skala, finnes det også store SUVer og luksusbiler blant kvinnene.

Publisert
Sist oppdatert

Statistikken tar utgangspunkt i registreringsdata fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) som er splittet opp i kjønn. Tallene forteller dermed om hvor mange nye biler som er registrert på kvinner og ikke nødvendigvis om det er kvinner som faktisk kjører disse bilene. Vi velger likevel å tro at en god del mennesker faktisk kjører den bilen som registrert i deres navn. En ulempe til er at alle kvinner som kjører firmabil kommer heller ikke med i denne statistikken.

Typisk i 2003

Det er ingen stor overraskelse at det er de bilene som selger mest totalt som også ligger høyt blant kvinnene. Men, det er noen forskjeller, og gamle fordommer får nye bein å gå på. Kvinner kjøper små biler og på kvinnestatistikken er det seks små- og kompaktklassebiler på topp. I den totale statistikken ligger det i stedet tre mellomklassebiler blant de seks øverste. Dette er VW Passat, Ford Mondeo og Toyota Avensis som kvinnene styrer unna. Kvinnene hjelper derimot til med å trekke opp andre modeller. Særlig Hyundai Getz er en bil som kvinner kjøper. Den ligger på 25. plass på totalstatistikken, men på 9. plass blant kvinnene. Peugeot 206, VW Polo og Renault Megane er også biler som kvinnene trekker oppover på listene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer