Kvinnenes favorittbiler

Kvinner og menn kjøper forksjellige biler, og det er ikke bare småbiler som kvinnene faller for. Selv om det er i liten skala, finnes det også store SUVer og luksusbiler blant kvinnene.

Publisert
Sist oppdatert
Volkswagen Golf.
Volkswagen Golf. Vis mer
Toyota Corolla.
Toyota Corolla. Vis mer
Honda CR-V.
Honda CR-V. Vis mer
Land Rover Range Rover.
Land Rover Range Rover. Vis mer


Statistikken tar utgangspunkt i registreringsdata fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) som er splittet opp i kjønn. Tallene forteller dermed om hvor mange nye biler som er registrert på kvinner og ikke nødvendigvis om det er kvinner som faktisk kjører disse bilene. Vi velger likevel å tro at en god del mennesker faktisk kjører den bilen som registrert i deres navn. En ulempe til er at alle kvinner som kjører firmabil kommer heller ikke med i denne statistikken.

Typisk i 2003

Det er ingen stor overraskelse at det er de bilene som selger mest totalt som også ligger høyt blant kvinnene. Men, det er noen forskjeller, og gamle fordommer får nye bein å gå på. Kvinner kjøper små biler og på kvinnestatistikken er det seks små- og kompaktklassebiler på topp. I den totale statistikken ligger det i stedet tre mellomklassebiler blant de seks øverste. Dette er VW Passat, Ford Mondeo og Toyota Avensis som kvinnene styrer unna. Kvinnene hjelper derimot til med å trekke opp andre modeller. Særlig Hyundai Getz er en bil som kvinner kjøper. Den ligger på 25. plass på totalstatistikken, men på 9. plass blant kvinnene. Peugeot 206, VW Polo og Renault Megane er også biler som kvinnene trekker oppover på listene.

Mange SUVer

Vi må langt ned i statistikken for å finne det store og kostbare. Men, en Mercedes SL, to Mercedes S-klasse, to VW Touareg, fem BMW Z4, seks Land Rover Range Rover, seks Toyota Land Cruiser, seks BMW X5, 15 Volvo XC90 og 24 Mercedes CLK står til disposisjon for kvinner. Kule Mini har funnet veien til 26 kvinner. Noe annet som er spennende er at Mercedes E-klasse selger tre ganger så bra som BMW 5-serie.

Hittil i 2004

Tendensen er helt klart den samme. Det er mange mindre biler som hevder seg i toppen, og VW Golf seiler opp som en populær bil, og har til nå knust Toyota Yaris og ligger like bak Toyota Corolla. Renault Megane som lå på tiendeplass i 2003 har rast til 19. plass. De små SUVene. Toyota Rav4, Honda CR-V, Subaru Forester og Nissan X-Trail er også sterkt med. I øvre segment er BMW X3 på vei inn og det er ikke bare Celina Midelfart som har kjøpt Porsche Cayenne. Enda en kvinne har sett gleden av ratte en høy Porsche. Det ser også ut som kvinnene foretrekker Mercedes SLK i stedet for BMW Z4 i år.

Disse bilmodellene kjøpte kvinner mest av i 2003.
Disse bilmodellene har kvinner kjøpt mest av hittil i 2004.

Her finner du fullstendig salgsstatistikk for 2003.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer