Mobiltelefon bak rattet

Kvinner er mobil-verstinger

Kvinner bruker mobiltelefonen dobbelt så mye som menn når de kjører bil. En positiv nyhet er at mobilbruken har gått ned.

DOBBELT SÅ MYE: Kvinner bruker mobilen nesten dobbelt så mye som menn mens de kjører bilen. Det viser data fra 7 000 bilister som lar kjørestilen sin overvåke av en smart app. Foto:
DOBBELT SÅ MYE: Kvinner bruker mobilen nesten dobbelt så mye som menn mens de kjører bilen. Det viser data fra 7 000 bilister som lar kjørestilen sin overvåke av en smart app. Foto: Vis mer
Publisert

Det er data for 2021 fra de bilene som er forsikret hos Fremtind, der sjåførene har sagt «ja» til at kjøreatferden deres overvåkes via en app på mobilen, som viser at kvinner bruker mobiltelefonen mye mer enn menn bak rattet. I 2020 brukte menn mobilen 30 prosent mindre enn kvinner, og i fjor 36 prosent mindre.

– Våre kjøredata fra 2021 viser at kvinner brukte mobilen opp mot dobbelt så mye som menn mens de kjørte. Vi så lignende atferd i 2020, sier skadeforebygger Therese Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind.

40 kilometer i mobilen

Forsikringsselskapet har registrert faktisk tasting og bruk av mobilen, ikke om du for eksempel streamer musikk. Datagrunnlaget er fra totalt 77 millioner kjørte kilometer (48 millioner i 2021), hos 7000 aktive brukere av appen Smartbil.

– Våre data viser at kvinnelige sjåfører hadde en topp i mobilbruk i juli i fjor, med 3,5 prosent av den tiden de kjører. Nordmenn kjører om lag 1 175 kilometer i måneden. Det vil si at de kvinnelige sjåførene i snitt kan ha kjørt 40 kilometer med mobilen i bruk bare denne måneden, sier Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer