KYXX: Nissan med kombikonsept

Fleksi- og kombibiler er fortsatt en interessant trend, denne gang er det Nissan sin tur til å vise frem en konspetbil med fleksibelt bagasjerom og snertne løsninger. Og en ny bil i Golf-klassen trenger Nissan sårt - Nissan Almera blir for ordinært i denne populære bilstørrelsen.

Klikk her for større bilde
Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Konseptbilen vises for offentligheten første gang ved den internasjonale bilutstillingen i Paris i månedsskiftet september/oktober. Det uvanlige ved KYXX - foruten en futuristisk utseende - er at bilen er bredere (168 cm) og har lengre akselavstand (255 cm) enn mange andre biler i Golf-klassen.

Poenget er imidlertid å utnytte den lille plassen maksimalt - med korte overheng, god takhøyde og fleksibel bagasjeromsløsning.

På linje med Scenic

I baksetet er det plass til tre individuelle seter som skal kunne juseteres frem og tilbake. Nissan sier det ikke nå - en knapp måned før bilen vises - men vi tipper at de tre setene kan justeres individuelt frem og tilbake og med justerbare seteryggvinkler på alle de tre setene. I så tilfelle blir KYXX en Renault Megane scenic-klone på mange måter.

Uvanlig førermiljø

Førermiljøet er også noe anderledes enn hva man er vant til. Hovedgruppen av instrumenter - med speedometer, temperatur- og tankmåler og tekstvindu for satelittnavigering er montert til høyre for sjåføren på midten av dashbordet, mens turtelleren er plassert separat til venstre for føreren. Dette skal visstnok sørge for at sjåføren bruker kortere tid og mindre øyebevegelser på å veksle mellom vei og instrumentpanel. Og vi som alltid har trodd at det enkleste ville være å ha de viktigste instrumentene plassert så midt i siktelinjen som overhodet mulig...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer