Vond lukt i bilen

La kaffekoppen stå i bilen

Kan løse illeluktende problem.

STANK I BILEN?: Vi har tipsene som gjør at du blir kvitt den vonde lukta! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gymbagen med klamme joggesko og gjennomsvette treningsklær dufter ikke akkurat av den skjønneste odør hvis innholdet blir liggende i bagen for lenge.

Og er du uheldig og glemmer bagen i bilen etter trening, kan den stramme lukta virkelig sette seg i inventaret. Bare etter få dager kan den bli såpass voldsom at den er vanskelig å fjerne selv med en innvendig vask av bilen.

Det finnes likevel et par triks som kan ta knekken på stanken – hvilke, og hvorfor de funker, får du vite her!

Reagerer med stank-molekyler

Det åpenbare først: Du må selvsagt fjerne kilden til vond lukt i bilen.

Dersom stanken ikke skyldes drastiske ting som vannlekkasje eller annet som krever at inventar byttes ut, men bare kommer fra et objekt som har lagt i bilen litt for lenge, kan du begynne med å åpne opp alle dørene og bagasjerommet. La bilen stå slik en god stund utenfor boligen din, slik at den blir skikkelig gjennomluftet.

Så kan du, nok en gang, ty til eddik!

Enkelt og greit skal du helle litt eddik i en kopp og la koppen stå inni den parkerte bilen over natta. Eddiken vil rett og slett kunne fange den vonde lukta og drepe stanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.