Lacetti lanseres i dag

Når nye Daewoo Lacetti lanseres i dag, vil pris være blant argumentene forhandlerne legger mest vekt på. Men er prisene lave nok?

Lacetti lanseres i dag
Publisert
Sist oppdatert

Daewoo Lacetti 1.4, som lanseres først, vil koste 180.000 kroner. Da er manuelt klimaanlegg, radio, antispinn, fire kollisjonsputer, fjernbetjent sentrallås og elektriske vindusheiser i fordørene standardutstyr. 1,4-literen yter 94 hestekrefter og 131 newtonmeter.

Dette er i utgangspunktet en hyggelig pris. For eksempel må du ut med 195.000 kroner for en Corolla Terra med 1,4-liters motor. Og da følger verken klimaanlegg eller antispinn med i prisen.

Focus og Octavia

Likevel, oppsiktsvekkende billig er Lacetti ikke. For eksempel kan du bli eier av en Ford Focus 1.4 Ambiente for 181.000 kroner. Denne bilen mangler riktignok klimaanlegg og antispinn og har en svakere motor. Men utgangsprisen er bare 1.000 kroner høyere enn Lacetti-prisen.

Et annet eksempel er Skoda Octavia 1.4 Classic, som koster 181.000 kroner. Også denne bilen har et svakere utstyrsnivå enn Lacetti 1.4, men manuelt klimaanlegg er i hvert fall på plass.

Lacetti 1.6: 193.000 kroner

Lacetti lanseres i dag


I august kommer Lacetti 1.6, som har samme utstyrsnivå som lillebror og som vil koste 193.000 kroner. 1,6-literen yter 109 hestekrefter og 150 Nm. Mot et pristillegg på mellom 12.000 og 13.000 kroner vil Lacetti 1.6 kunne leveres med automatgir.

Også dette er i utgangspunktet en lav pris. Hvis vi igjen tar utgangspunkt i Toyota Corolla, ser vi at den rimeligste Corolla-versjonen koster 206.000 kroner - uten klimaanlegg.

Focus og Shuma II

Men også her finner vi etablerte modeller med lave priser, for eksempel Ford Focus 1.6 Ambiente til 196.000 kroner. For ikke å snakke om den koreanske konkurrenten Kia Shuma II 1.6, som begynner på utrolige 157.000 kroner. Denne superbillige RS-versjonen er riktignok svært svakt utstyrt. Men LS-versjonen til 184.000 kroner kan blant annet skilte med manuelt klimaanlegg og elektriske vindusheiser i bakdørene.

Må være god

Lacetti lanseres i dag


Vi konkluderer derfor med at nye Lacetti er billig, men at den ikke vil være mulig å selge på pris alene. Det trenger ikke å bety Lacetti er et dårlig kjøp. Men det betyr at Lacetti må tåle en sammenligning med europeiske og japanske konkurrenter på relativt like vilkår. Vi vil finne ut av hvordan Lacetti takler en slik sammenligning så snart vi får bilen på test.

Vi har tidligere omtalt Daewoo Lacetti. En grundigere beskrivelse og store bilder finner du her.

Her finner du mer Daewoo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer