– Lad det du trenger og ikke mer

NAF med bønn til elbilistene før pinseutfarten.

KAN BLI KØ: Det tar brått en god stund å lade en elbil, og køene på ladestasjonene kan derfor bli lange i pinsehelgen. Foto: NAF
KAN BLI KØ: Det tar brått en god stund å lade en elbil, og køene på ladestasjonene kan derfor bli lange i pinsehelgen. Foto: NAF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg 400 000 elbiler i Norge, og selv om ladenettverket også bygges ut, er det ikke fritt for at det på store utfartsdager blir ekstra lange køer på laderne.

I forkant av pinseutfarten oppfordrer nå NAF til at folk bare lader det de trenger, og heller legger inn et ekstra ladestopp på veien.

- Med litt planlegging og smart lading kan alle hjelpe til for at køene blir kortere, mens vi venter på et ladenettverk som klarer å dekke behovet også på utfartsdagene, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Stopp på 80 prosent

Han oppfordrer elbilistene til ikke å lade lenger enn til 80 prosent. Etter det lader de aller fleste elbiler mye tregere, og da vil det være andre i køen som får mer ut av ladingen. Dessuten blir det dyrt for de siste kilowattimene om du står på en ladestasjon med minuttpris.

- Selv om du benytter sjansen til å få i deg og familien mat mens du lader, bør man gå ut og flytte bilen fra laderen når du har fått på nok strøm. Dette gjelder særlig når det er mange som trenger å lade. Ikke stå lenger på laderen enn nødvendig, mener NAF-rådgiveren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer