Kia Sorento lansert i Norge

Ladbar 7-seter under 700.000

Diesel og ladbar bensin med firehjulsdrift.

NORGESAKTUELL? Kia Sorento er tilbake i fjerde generasjon og du kan velge mellom ladbar hybrid og diesel. Fysiske forskjeller er minimale, men dieselen trekker mer på kroken, mens den ladbare blir vesentlig billigere. Vi viser deg plass og seteløsninger i videoen. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia Sorento er tilbake i fjerde generasjon over nyåret og er først og fremst aktuell for de som trenger stor plass eller ønsker å kjøre stor bil.

Vi var på plass på norsk statisk visning for å ta bilen i nærmere øyesyn. Om et par uker får vi kjøre dieselmodellen, men det er den ladbare hybriden som kommer i mars det knyttes størst forventinger til.

Kia slår samtidig på stortromma med all time high salg i Europa, til tross for den vanskelige tiden vi står i. De, sammen med Skoda og Toyota, er minst rammet i det Europeiske markedet.

Noe av grunnen til godt salg skyldes at Kia lenge har hatt flere elektriske og hybride varianter å by på.

Nylig har de kommet med ladbare versjoner av Ceed og Xceed, og nå sværingen Sorento.

Samme størrelse

Utseendet er betraktelig frekkere, men størrelsen er omtrent identisk som tidligere. Til tross for at dette er en sjuseter, er bilen overraskende kompakt.

Hekken ligner ikke rent lite på Fords store sjuseter, Explorer. Det skyldes først of fremst de stående baklyktene. Bakviskeren er skjult under takspoileren, akkurat slik som Range Rover har valgt å gjøre det. Stilig og cleant. Dieselen får 20-tommers hjul, den ladbare 19-tommere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer