Ladbar Mercedes S 500 prøvekjørt

Nå får Lexus LS 600h virkelig noe å bryne seg på!

MILJØ-LUKSUS: 0,28 liter per mil er det mulig å kjøre denne på. Men den akselererer som en sportsbil om man vil man kan kjøre utslippsfritt i opptil tre mil i strekk. Prisen: 1.260.000 kroner -  det er faktisk rimelig i denne luksuskategorien og med de ytelsene. Foto: KNUT MOBERG
MILJØ-LUKSUS: 0,28 liter per mil er det mulig å kjøre denne på. Men den akselererer som en sportsbil om man vil man kan kjøre utslippsfritt i opptil tre mil i strekk. Prisen: 1.260.000 kroner - det er faktisk rimelig i denne luksuskategorien og med de ytelsene. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele ni modeller med elmotor, enten alene eller i kombinasjon med forbrenningsmotor, har Mercedes-Benz nå på markedet. Den gedigne, ladbare S 500 er den nyeste, og klart mest imponerende.

Elektrisk fremtid

Mercedes-Benz har nå fått en tydelig strategi med et uttrykt mål om fremtidig elektrifisering, med gradvis øking av den elektriske komponenten etterhvert som teknologi og økonomi tillater det.

Denne bilen er en viktig etappe på veien.

Vi har kjørt Mercedes S-klasse hybrid før - faktisk for så lenge siden som i 2009. Det var forrige generasjon S 400 hybrid.

Den ladbare luksusbilen vi nå har hatt anledning til å kjøre i Danmark og Sverige heter Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid, og er en videreføring av hybridiseringskonsept et til forrige generasjon S-klasse .

Les mer om nye S-klasse her.

Ideal-kombinasjon

Det nye nå er at bilen har mer krefter, at den kan lades fra stikkontakt og at den kan kjøres som elbil - altså i full-elektrisk modus - i opptil i overkant av tre mil.

Dermed kan nå Mercedes S-klasse skilte med et forbruk på helt ned til under 0,3 liter per mil! Det er faktisk ikke så verst for en stor og tung luksussedan. Rival Lexus med LS 600h, som til nå har vært den mest avanserte hybriden, må se seg grundig slått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer