Ladbar Passat: Nye VW Passat GTE

Den ladbare versjonen kommer både som sedan og stasjonsvogn.

ELEKTRIFISERT: Splitternye VW Passat skal vises på bilutstillingen i Paris. For første gang vil den også kunne leveres som sprek, ladbar hybrid med 50 kilometer oppgitt rekkevidde på bare strøm og over 1.000 kilometer totalt. Foto: VOLKSWAGEN
ELEKTRIFISERT: Splitternye VW Passat skal vises på bilutstillingen i Paris. For første gang vil den også kunne leveres som sprek, ladbar hybrid med 50 kilometer oppgitt rekkevidde på bare strøm og over 1.000 kilometer totalt. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi var på presentasjonen av den flunkende nye VW Passat tidligere i år og kunne allerede da annonsere at nykommeren ville komme som ladbar hybrid.

Mer effekt

Men i motsetning til det vi skrev den gangen, viser det seg nå at den får 218 hestekrefter, ikke 211, totalt og dermed får enda høyere effekt enn sin lillebror, Golf GTE, som vi nylig testet (204). Maksimalt dreiemoment (trekkraft), er 400 newtonmeter.

Også stasjonsvogn

Denne gangen er det begge karosserivariantene som tilbys i ladbar versjon. Felles for dem er at de har forhjulsdrift og en elmotor i tillegg til bensinmotoren. Transmisjonen tas hånd om av en 6-trinns DSG-girkasse med to kløtsjer plus en kløtsj som fristiller elmotoren når det passer.

Passat GTE vil alltid starte opp i E-modus (elbil-modus) hvis batteriet er tilstrekkelig ladet, og det ikke er for kaldt i været.

I likhet til Golf GTE er rekkevidden bare på strøm oppgitt til 50 kilometer - total rekkevidde til 1.000 kilometer. Bensintanken er på 50 liter.

I en annen liga, men teknisk sammenlignbar, er den nye Mercedes S 500 Plug-in Hybrid, som vi nettopp har testet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer