Ladbare hybrider: Dette bruker de i virkeligheten

Innsamlede tall viser tydelig at når det gjelder overforbruk, er ladehybridene verstingene.

IKKE UMULIG: Nei, det er ikke umulig å oppnå det oppgitte forbruket på en ladbar hybrid. (På bildet: VW Passat GTE og Mercedes C 350 e). Men da må det lades når mulig, og overveiende kjøres relativt korte avstander. Foto: JAMIESON POTHECARY
IKKE UMULIG: Nei, det er ikke umulig å oppnå det oppgitte forbruket på en ladbar hybrid. (På bildet: VW Passat GTE og Mercedes C 350 e). Men da må det lades når mulig, og overveiende kjøres relativt korte avstander. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sett nærmere på forskjellene mellom målt og oppgitt forbruk i bilklassen som nå har suverent kraftigst vekst i Norge.

Tall fra reell kjøring i trafikken viser et avvik mellom det virkelige og det oppgitte forbruket som er mye større for ladbare hybrider enn for andre biler.

Dette er i tråd med antakelser vi har gjort tidligere, på grunnlag av egne erfaringer.

Eksempler:Mitsubishi Outlander PHEV har et oppgitt forbruk på 0,18 liter per mil. Målt forbruk: 0,44.VW Golf GTE har et oppgitt forbruk på 0,16 liter per mil. Målt forbruk: 0,41.

Og dette er blant de snilleste eksemplene.

Les også: Hybrid - eller ladbar hybrid?

Salget fosser frem

Salget av ladbare hybrider (eller såkalte plug-in-hybrider), har tatt kraftig av i Norge.

I løpet av årets fem første måneder ble det registrert 8.597 stykker, ifølge tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Det er 13,4 prosent av det totale bilsalget.

Mer om bilsalget hittil i år kan du lese her!

I mai var til og med andelen ladbare hybrider større enn andelen elbiler. Elbil-andelen synker samtidig som hybrid-andelen øker og dette er i hovedsak et produkt- og prisdrevet fenomen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer