Lade om natta?

Elbilforeningen råder til å lade om natta - men sikkerhetsmyndighetene er bekymret.

BILLIGST Å LADE ELBILEN PÅ NATTA: Høye strømpriser er bakgrunnen for at Elbilforeningen anbefaler å lade om natta - men sikkerhetsmyndighetene DSB sier de er bekymret for for at effektkrevende utstyr benyttes over tid i den perioden av døgnet når man sover og er mest sårbar. Foto: NTB scanpix
BILLIGST Å LADE ELBILEN PÅ NATTA: Høye strømpriser er bakgrunnen for at Elbilforeningen anbefaler å lade om natta - men sikkerhetsmyndighetene DSB sier de er bekymret for for at effektkrevende utstyr benyttes over tid i den perioden av døgnet når man sover og er mest sårbar. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Høye strømpriser den siste tiden gjør at Elbilforeningen nå går ut og anbefaler elbilister å lade om natta dersom de kan.

– Når strømprisen gjør voldsomme enkelthopp, blir også hjemmelading av elbil dyrere. Da er det smart å vente med lading om man kan, sier Unni Berge, kommunikasjonsleder i Norsk elbilforening.

- Elbilforeningen råder medlemmene til å lade om natta – hvis de kan. I tillegg er det smart å følge med på strømprisen dersom man kan planlegge ladingen sin, og vurdere avtaler for smart lading, skriver Elbilforeningen.

Ifølge en undersøkelse gjort av Elbilforeningen, lader allerede over halvparten av elbilistene om natta - og svært få lader på morgenen.

- Nesten alle elbiler har teknologi som gjør det mulig å styre ladingen tidsmessig, og dette blir også vanligere for ladeboksene, sier kommunikasjonslederen i Elbilforeningen.

DSB: - Bekymret

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har ofte vært ute og advart mot å lade eller bruke effektkrevende utstyr på natta.

Og denne bekymringen er noe de trekker fram også når det gjelder lading av elbil om natta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer