Kia EV6 i Norge

Lader 10 mil på 4 minutter

Den ser frekk ut, kan lade 100 kilometer på fire minutter og gjør 0-100 som en sportsbil. Kias EV6 kommer på snarvisitt til Norge i morgen, men kundene må vente.

LYNRASK LADING: Kia EV6 har 800 volts elektrisk anlegg. Det gjør at den kan lade strøm nok til 100 kilometers kjøring på litt over fire minutter eller lade batteriet fra 10 til 80 prosent på 18 minutter. Foto: Kia
LYNRASK LADING: Kia EV6 har 800 volts elektrisk anlegg. Det gjør at den kan lade strøm nok til 100 kilometers kjøring på litt over fire minutter eller lade batteriet fra 10 til 80 prosent på 18 minutter. Foto: Kia Vis mer
Publisert

Når det er bildet av den firkantede og billige Soul som dukker opp i hodet når vi nevner elektrisk Kia, kommer nok nye EV6 som en stor overraskelse. Den nye elbilen kombinerer sportsbil-ytelser med praktisk innhold og teknologi som vi gjøre livet lettere for elbileiere. I morgen og onsdag er EV6 på en kort visitt i Norge, for å bli vist fram for media og forhandlere. Det drøyer imidlertid til november eller desember før kundene får sine biler.

Superrask lading

Det er flere ting som gjør Kia EV6 spennende. Den bygges på en helt ny plattform som gir bilen ekstra lang akselavstand og dermed ekstra god innvendig plass. I tillegg har bilen et 800 volts elektrisk anlegg, som gjør at den kan lades raskere enn stort sett alle dagens elbiler.

I praksis betyr det at du kan lade 100 kilometers rekkevidde på litt over fire minutter, når du finner en ladestasjon som leverer nok strøm. Det gjør for eksempel Ionity-laderne her i Norge. Ifølge Kia skal batteriet i EV6 kunne lades fra 10 til 80 prosent på 18 minutter.

I tillegg har bilen utstyr som gjør at den kan lade alt fra andre biler til el-sykler og elektriske driller. Den kan også gi nødstrøm til hytta når strømmen går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer