Kommentar: Opel Ampera-e er Årets Bil 2018

Ladet stemning

Norges mest populære bil, som det pr. i dag ikke er mulig å få tak i, stikker av med Norges gjeveste bilpris. Juryleder Espen Stensrud forklarer hvordan det er mulig.

BEST NÅR DET GJELDER: Vi har testet rekkevidden på alle de viktige elbilene. Ampera-e er i særklasse best. Foto: Jamieson Pothecary
BEST NÅR DET GJELDER: Vi har testet rekkevidden på alle de viktige elbilene. Ampera-e er i særklasse best. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Litt av et mellomår, du...»

Et av jurymedlemmene er overrasket over kobbelet i årets finale. Her er det fem SUV’er, én flerbruksbil, én småbil, to sedaner (en som ladbar hybrid) og bare én ren elbil. Det stemmer dårlig med nybilmarkedet nå om dagen.

Elbil og ladbare hybridbiler er det folket helst vil ha.

Det første fordi det knapt koster noe å bruke den og fordi den tar deg fram bak bussen. Den andre fordi den har bøtter med gratis effekt og gir deg også et slags grønt stempel på ryggen.

Vårt jurymedlem har veldig rett: 2018 – og til dels 2019 - vil med få unntak være en ventetid før de virkelig store kommer med sine elbiler. Rushet kommer for fullt i 2020. Og da er 50 mils teoretisk rekkevidde og størrelsen vi nordmenn helst ønsker oss den nye standarden. Noe Tesla Model S kom med allerede i 2013.

Det tar tid å utvikle nye biler, spesielt når produsentene må starte på scratch for å bygge en bil rundt en stor batteripakke.

Årets finale-heat

Vi i Motorredaksjonen i Dagbladet, Autofil og Dinside har testet alle de nye bilene, og i snøværet på finaledagen har hele den kompetente juryen fått tatt, sett, følt og kjørt. La det være klart med en gang: Det finnes ikke noen dårlig bil her. De ti nominerte er alle biler som leverer solid på sine områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer