Laird bygger minihjem på hjul

Laird Herbert kommer gjerne til Norge og bygger et Leaf House for deg.

BYGGER CAMPINGVOGNER AV TRE: Canadiske Laird Herbert designer og bygger originale små hjem, enten på hjul eller som hytte. Han kommer gjerne til Norge og bygger et for deg! Foto: Leaf House
BYGGER CAMPINGVOGNER AV TRE: Canadiske Laird Herbert designer og bygger originale små hjem, enten på hjul eller som hytte. Han kommer gjerne til Norge og bygger et for deg! Foto: Leaf House Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg sender ikke til Norge, men jeg bygger på kommisjon, og jeg er villig til å reise og bygge på stedet, så lenge jeg har mulighet til det med arbeidsvisum og liknende, sier Laird Herbert til DinSide.

Herbert har tegnet og bygger de fantastiske små trehusene på hjul, som du kan se i bildeserien nedenfor. For fast plass eller til å dra rundt på veien? Det er helt opp til deg selv (og kanskje litt opp til norske myndigheter, da ...).

Mini-hjem

Leaf House spesialiserer seg innen design og bygging av små hus. De fokuserer på moderne design, konstruksjoner for kaldt klima og miljøvennlige materialer. Hvert eneste Leaf House er skreddersydd, unikt og fullt utstyrt.

Laird har laget flere versjoner av disse minihusene. Huset på bildet i toppen av artikkelen, er versjon 2.0. Dette er ifølge Laird et luksuriøst minihus. Her er det sofaseng, fullt utstyrt kjøkken, baderom med et kompakt badekar, og et romslig spiseområde. Originalprisen på versjon 2.0 er 57.500 dollar, eller 351.744 norske kroner.


Husene bygges enten etter spesifikasjon eller på kommisjon. Dersom du kjøper et hus fra Leaf House, tar de deg gjennom designprosessen fra dine ideer fra start, de setter opp et budsjett og tegner forslag, og bygger huset til slutt. Ifølge Laird må du forvente at prosjektet kommer på mellom 30.000 dollar og 65.000 dollar (fra 183.518 til 397.624 norske kroner). Dette er priser på stedet, i Canada.

Du kan se videre spesifikasjoner på husene, på nettsidene til Leaf House.

Utenfor de konvensjonelle rammene

– Som barn tilbrakte jeg somrene på Hornby Island, på vestkysten av British Columbia, Canada.

Lloyd House, som er en spesielt kunstnerisk bygningsarbeider, praktiserte sine kunnskaper på øya, og laget samfunnssenteret og et antall unike og vakre hjem i typisk "stillehavsstil", skriver Laird Herbert på sine nettsider.

– En av de mest magiske av disse bygningene er Leaf House. Det er en snurrig og luftig hytte, som balanserer usikkert på en bjelke av drivved. I mine øyne illustrerer Leaf House kreativiteten av selvbygger-hjemmet. Det er hva som skjer når vi ser på bygging utenfor de konvensjonelle normene - bortenfor de fastlåste rammene og vinylpaneler, bortenfor eiendomsmarkedet, bortenfor eiendom som en måte å tjene penger. Det er kun for noen år siden at jeg første gang så Leaf House, hvis beliggenhet ikke er veldig godt kjent, og det inspirerte meg til å starte med design av små hjem.

Dette skriver Laird om inspirasjonen til å lage mini-hjemmene, på nettsiden til Leaf House. Du finner også Leaf House på Facebook.

Du kan også se en video fra Leaf House her:


Sjekk godkjenningskravene før du bestemmer deg!

Vær forberedt på endel arbeid for å få typegodkjenning av vogna. Alle campingvogner som ikke allerede er typegodkjent - som blir tilfellet med Leaf House, må typegodkjennes.

Dette betyr en godkjenning av Biltilsynet, og godkjenning av elektrisk anlegg mm. Du bør gjøre deg kjent med dette lovverket, og mulighetene for typegodkjenning av Leaf House, før du tar en beslutning som medfører økonomiske forpliktelser.

Dersom du kun har tenkt Leaf House som en hytte/hus, og dropper hjulene, er det selvsagt andre byggeforskrifter å forholde seg til, avhengig av størrelsen på bygget og bruken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer