Lakkgaranti: Hva er det egentlig?

Hvor lang lakkgaranti tilbyr de ulike bilmerkene? Og hva dekker den? Vi gir deg svarene i dagens minikurs.

Publisert
Sist oppdatert

I dag tilbyr samtlige norske bilimportører - med ett unntak - 3 år lakkgaranti. Unntaket er Kia, som tilbyr 5 år lakkgaranti for modellen Ceed. Lakkgarantien følger bilen ved eierskifte, akkurat som nybilgarantien.

Noen få merker, deriblant Mercedes-Benz, har valgt å knytte en kjørelengde-begrensning til lakkgaranteien (100.000 km). De aller fleste importører praktiserer imidlertid fri kjørelengde.

Forutsetning: Produksjonsfeil

En lakkgaranti er ment å dekke lakkskader som oppstår som følge av produksjonsfeil ved bilfabrikken. Skader som oppstår som følge av steinsprut, normal slitasje, kjemisk nedfall, fugleavføring, parkeringsskader, hærverk og lignende dekkes altså ikke.

Det som imidlertid kan dekkes, er lakkblemmer, flassing, falming, fargeforskjeller og eventuell overflaterust som skyldes feil fra fabrikk og påviselig ikke stammer fra ytre påvirkninger.

Forutsetning hos noen: Årlig kontroll

Det er imidlertid viktig å være klar over at en del bilimportører krever at bilen årlig må vises på et merkeverksted for at garantien skal gjelde. Hvis du er blant dem som utfører service ved et uavhengig verksted, er det derfor viktig å huske å kjøre innom merkeverkstedet før eller etter servicen er utført, slik at merkeverkstedet kan kontrollere lakkens tilstand. Det er imidlertid ikke alle importører som stiller et slikt kontroll-krav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer