Lamborghini Diablo: Djevelen selv

Litt råere, litt raskere og med evnen til å sjokkere. Lamborghine Diablo GT greier alt, og kan kjøre fra det meste - bortsett fra luftforsvarets F-16 jagerfly.

Lamborghini Diablo: Djevelen selv
Publisert

Feiden mellom Ferrari og Lamborghini er velkjent. Alltid har de kappes om de raskeste og råeste sportsbilene. Har Ferrari hatt den raskeste har Lamborghini svart, den “kalde krigen” blekner i forhold til rivaliseringen mellom disse varmblodige italienerne. Derfor er det vel ikke så rart at Lamborghini lanserer Diablo GT nesten samtidig som Ferrari lanserer sin nye sportsbil, F360 Modena.

Bestem utveksling selv

At Italienerne fra Sant ´Agata Bolognese smilte litt ekstra lurt i barten når de samtidig lanserer verdens raskeste serieporduserte sportsbil er vel ikke noen usannhet. For den nye Diablo GT gjør alle andre sportsbiler til sinker. Akselerasjonstiden fra 0-100 kilometer er ikke oppgitt, fordi kundene selv kan bestemme hvliken utveksling gearkassen skal ha.

Toppfarten skryter de derimot uhemmet av, og med den lengste utvekslingen stopper ikke akselerasjonen i Diablo GT før ved 338 kilometer i timen. Til sammenlikning gir Ferraris versting, 550 Maranello, seg ved usle 318 kilometer i timen.

575 hester

Motoren i Lamborghini Diablo GT er en 6-liters V12 motor som yter 575 hestekrefter og har et maksimalt dreiemoment på 630 Nm ved 5.500 omdrininger i minuttet. Til sammenlikning greier ikke V12eren i Ferrarien å riste av seg mer enn 485 hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 568,5 Nm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer